16 Ianuarie 2015 publicat în Retete culinare 40 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Sarbatorile au trecut, totul revine la normal acum. La fel si meniul zilnic. Daca totusi ti-ai propus ca anul acesta sa experimentezi mai mult in bucatarie, noi suntem aici sa-ti dam cateva idei.

Supa chinezeasca de ou

Ingrediente necesare pentru supa chinezeasca de ou: 4 cani de supa de pui clara+3 linguri pentru dizolvat amidonul, 1 ou, 1 bucata mica de ghimbir, 1 catel de usturoi, 1 praf de sare daca supa de pui nu a fost sarata in prealabil, 1/3 lingurita de piper alb (neaprat alb sa fie! ii va da gustul specific chinezesc!), 1 lingura de amidon de porumb sau de cartof

Mod de preparare supa chinezeasca de ou: Punem supa de pui intr-o oala si punem oala pe foc sa se incalzeasca bine de tot. Peste supa punem piperul alb. Cat timp se incalzeste supa pe foc, taiem ghimbirul, cam 3 felii sunt de ajuns. Taiem si usturoiul bucatele. Punem usturoiul si ghimbirul in oala si lasam sa dea supa in clocot, intre timp aromele de ghimbir si usturoi s-au "imprietenit" :), e timpul sa le scoatem din dupa pentru a nu da gust amar. (daca doriti ca supa sa aiba gust mai puternic, mai lasati cateva minute usturoiul si ghimbirul). In 3 linguri de supa rece dizolvam amidonul si il adaugam peste supa. Supa nu se va ingrosa usor si va capata mai degraba o consistenta vascoasa. Intr-un castronel batem bine de tot oul si il adaugam in fir subtire in supa de pe foc. Lasam sa dea supa in clocot si luam oala de pe foc, punem supa in bolurile de supa si deasupra turnam cateva picaturi de ulei de susan. Se serveste calda

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri