12 boabe de strugure
Sursa foto Shutterstock struguri
Unii petrecareti marcheaza venirea noului an prin consumul de boabe de strugure. Se spune ca boabele, 12 la numar prevestesc viitorul: o boaba dulce inseamna o luna buna din anul viitor, pe cand o boaba acra aduce o luna ceva mai grea. Cand ceasul bate miezul noptii, cei din Spania consuma 12 boabe de struguri pentru a-si asigura norocul pentru nou an. Superstitia spune ca cine sare peste acest act, va incepe anul pe picior gresit.
Lintea si anno buon
In Italia, lintea servita pe 1 ianuarie aduce prosperitate, asta pentru ca seamana cu mondele mici. Ureaza-le prietenilor “ anno buon” si un bol cu linte, struguri si feta.
Farfurii sparte in Danemarca
Multi danezi sarbatoresc venirea Anului Nou sarind de pe scaune la miezul noptii. Sarind, se spune ca alunga ghinionul si aduc noroc in noul an. Tot ei sparg farfurii la usile vecinilor pentru a simboliza prietenia dintre ei. Persoana care va avea cele mai multe farfurii sparte in fata usii se spune ca are cei mai multi prieteni…sau mult de maturat dupa petrecere :)
Pestele si varza acra
Sursa foto Shutterstock sauerkraut
In Germania, pestele simbolizeaza norocul. Unii oameni pastreaza cativa solzi de peste in portofele pentru a le aduce prosperitate. Tot nemtii, mananca de revelion varza acra (sauerkraut), pentru a le aduce bogatie si noroc.
Vasilopita si moneda ascunsa
In Grecia, exista obiceiul ascunderii unei monede in prajitura vasilopita, facuta in casa. Se spune ca aduce noroc persoanei care va gasi moneda in felia de paine.
Semne bune anul are
Bunica mea spunea ca de Revelion e bine sa mananci peste, sa fii usor tot anul. Sa nu mananci pasare pentru ca pasarea scoromoneste in pamant si il imprastie. Asa se va intampla si cu norocul tau. Tot ea spunea ca e bine sa consume un mar de revelion si vei fi sanatos tot anul.
Sanatate si virtute!
Sursa foto Shutterstock sampanie
Indiferent de cultura sau zona de pe glob, exista o traditie de Anul Nou, pe care toata lumea o respecta: bautul. Fie ca ciocnesti un pahar de sampanie ca in New York, o ceasca de sake ca in Japonia, sau Feuerzangenbowle ca in Germania, un inceput de an usor “ ametit” aduce voie buna si speranta catre un an nou de poveste. Obiceiul de ciocnire a paharelor isi are originea in Anglia medievala. Pe atunci, ciocnitul paharelor a era insotit de exclamatia “ Waes haeil, adica “ Sanatate” .
Sursa main articol Shutterstock revelion 2015
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară