Noaptea dintre ani este plina de superstitii, de la dorinte puse la miezul noptii, la tinut de mana pe persoana cu care iti vei petrece tot anul. Fiecare popor cu traditia sa, insa, traditii care prevestesc noroc in dragoste, la bani, sanatate si impliniri in anul care va urma. Peste tot in lume, struguri, noodles, peste sau alte mancaruri consumate in seara de revelion sunt considerate drept aducatoare de noroc pentru anul care va veni. Indiferent daca esti sau nu superstitios arunca o privire peste lista noastra cu superstitii culinare. Daca norocul nu te gaseste, cel putin vei intra in noul an cu burta plina.

Noodles pentru o viata lunga

Sursa foto Shutterstock soba noodles

In China, Japonia si alte tari asiatice se obisnuieste ca in seara de Anul Nou sa se consume noodles pentru o viata lunga, noodles care semnifica longevitate. Cu cat sunt mai lungi, cu atat mai bine.

Friptura din purcelus de lapte

Sursa foto Shutterstock friptura de lapte

In unele tari precum Cuba, Spania, Portugalia, porcul simbolizeaza progresul. Traditia spune ca cine va consuma carne de porc, de preferat purcelusul de lapte, in noaptea de Revelion va avea noroc tot anul, va evolua, fara a se agata de trecut.

Budinca de orez

Sursa foto Shutterstock budinca de orez

In Suedia si Norvegia, de Anul Nou, este servita budinca de orez in care se ascunde o migdala. Persoana care o gaseste migdala va avea parte de prosperitate tot anul, iar uneori se lasa si cu un premiu.

Fasolea si frunzele de varza

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Ce să facem dacă oamenii ne dezamăgesc? Ce măsuri vor lua ministerele pentru a economisi 10 miliarde de euro de la bugetul statului: salariile și angajările la stat, înghețate Caria dentară – ce este și cum se tratează

In America de Sud, consumul de fasole cu ochi negru reprezinta smerenie si, prin urmare, aduce noroc. In plus, frunzele de varza si alte verdeturi sunt considerate norocoase deoarece au aceeasi culoare ca si banii.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri