Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru ciorba cu carnati afumati si zeama de varza:
- 4 morcovi
- 1 pastarnac mare
- 2 cepe
- 1/2 ardei rosu
- 5-6 cartofi
- 500 gr carnati de casa afumati
- 2 pahare zeama de varza murata
- tarhon
- sare si piper
- un galbenus de ou
- 2-3 linguri smantana grasa
Mod de preparare ciorba de carnati afumati si zeama de varza:
Punem apa la fiert intr-un vas de 4 l. Curatam si spalam ceapa, morcovii, ardeiul si postarnacul. Taiem marunt ceapa si ardeiul iar morcovii si postarnacul le taiem rondele si le punem toate in apa clocotita si lasam la fiert la foc potrivit. Carnatul il taiem rondele si il prajim pe ambele parti intr-o tigaie teflonata fara ulei. Cand legumele sunt pe jumatate fierte adaugam si bucatile de carnati.
Mai lasam sa fiarba pana sunt fierte legumele apoi adaugam si cartofii taiati cubulete si saram si piperam dupa gust. Spre final adaugam zeama de varza murata si tarhonul tocat marunt si lasam sa dea in clocot..
Luam ciorba de pe foc si lasam sa se raceasca un pic apoi o dregem cu un galbenus de ou amestecat cu 2-3 linguri de smantana. Luam cateva linguri de ciorba calduta si o amestecam cu smantana apoi o turnam in ciorba amestecand.
Servim cu ardei iute si smantana!
O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă