IN ACEST ARTICOL:
Cheesecake-este o reteta atat de populara datorita gustului sau fin si delicat.Nu are multe ingrediente , se face usor, si copiilor, si nu numai, le place la nebunie. Am incercat mai multe retete, cu branza proaspata sau crema de branza, cu jeleu sau stafide,si m-am decis sa va prezint reteta clasica iar apoi, voi,daca doriti, puteti sa mai adaugati ce va place .

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru cheesecake:

  • 1 kg crema de branza (gen philadelphia) , eu am folosit branza pentru prajituri la galetusa de la Lidl
  • 4 oua
  • 3 lg faina
  • 2 lg smantana
  • 3/4 cana zahar
  • coaja razuita de la o lamaie
  • extract vanilie- o lingurita
  • 1 pachet biscuiti digestivi - 200 gr
  • 75 gr unt topit

Mod de preparare cheesecake:

Avem nevoie de o tava cu peretii detasabili(de 24 sau 26 cm) iar pe fundul tavii am pus hartie de copt.Biscuitii ii sfarmam bine cu ajutorul unui robot de bucatarie apoi adaugam untul topit cu amestecam pana capata un aspect nisipos.Ii punem in tava si ii presam cu mana pana ii uniformizam.Branza o mixam cu zaharul apoi adaugam faina,smantana,lamaia,vanilia,amestecam bine iar la urma adaugam cate 2 oua o data, pe care le batem putin cu furculita.Nu trebuie mixat mult , doar pana ce ouale se incorporaza. Blatul de biscuiti se poata da la cuptor 10 minute la 180 grade(e optional ,eu am facut ambele variante si sunt k) dupa care turnam amestecul de branza si punem prajitura intr-o alta tava umpluta cu apa pana la jumatatea tavii si o dam la cuptor 40 minute la 180 grade iar apoi o mai lasam 20 minute la 150 grade.Dupa ce se raceste la temperatura camerei o dam la rece minim 2 ore.

O puteti servi simpla sau cu fructe proaspete sau gem, oricum e minunata, Pofta Buna!

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri