O mancare numai bune pentru vremea de afara. Este o reteta des intalnita in bucatariile din zona noastra , Transilvania, imprumutata de la vecini, e o bunatate de te lingi pe degete. Dar va dau reteta sa va convingeti singuri

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru papricas de vitel:

Papricas vitel

  • 800 gr carne de vita( eu am avut pulpa si coaste )
  • 2 cepe rosii mari
  • 1 ardei rosu
  • 1 catel usturoi
  • 1 rosie mare
  • 150 ml vin rosu
  • sare, piper, frunza de dafin
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 2 lingurite rase boia dulce
  • 2 linguri ulei

Galuste de faina:

  • 150 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr iaurt

Mod de preparare papricas de vitel:

Incepem prin a taia ceapa marunt, o punem in tigaie si o lasam la foc mediu impreuna cu putina sare pana ce se inmoaie. Intre timp taiem ardeiul cubulete, razuim usturoiul, decojim rosia si o taiem cubulete. Prima data adaugam boiaua, chimenul si ardeiul, il mai lasam 2 minute la calit, punem usturoiul, rosia,piper , invartim bine, urmeaza carnea taiata bucati , o calim 5 minute apoi vinul rosu si frunza de dafin. Lasam sa dea in clocot , apoi adaugam apa fierbinte 200 ml, cat sa acopre si dam focul la mediu. Eu i-am pus un capac si am lasat-o la fiert cam 1 ora si jumatate. A fost nevoie sa mai adaug putina apa fierbinte cam 100 m, deoarece la final avem nevoie si de putin sos :). Cand carnea a fost gata, am preparat galustele:Intr-o oala incapatoare am pus apa la fiert( cam 2.5 litri) si 2 lingurite de sare, faina am amestecat-o cu un tel cu ouale si iaurtul plus un praf de sare, daca vi se pare prea tare aluatul, puteti adauga 1-2 linguri apa. Pentru a prepara galustele exista o forma speciala, dar nu o am, asa ca am folosit spumiera care are gaurile destul de mari :) . Am amestecat bine ingredientele, cu o lingura mare am luat din compozitie si am pus-o pe spumiera care era deasupra vasului in care fierbea apa. Cu ajutorul lingurii am presat usor compozitia , sa curga in vasul cu apa, am repetatat pana cand am pus tot aluatul. Galustele se lasa la fiert 3-4 minute, daca sunt mai mari probabil putin mai mult, dar le gustati si vedeti daca mai e nevoie sa fiarba. Cand sunt fierte le strecuram si servim imediat cu carnea de vitel si smantana daca va place, neaparat cu muraturi :). Pofta buna!

papricas de vitel

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Papricas de vitel cu galuste din faina (nokedli).