IN ACEST ARTICOL:
O mancare numai bune pentru vremea de afara. Este o reteta des intalnita in bucatariile din zona noastra , Transilvania, imprumutata de la vecini, e o bunatate de te lingi pe degete. Dar va dau reteta sa va convingeti singuri

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru papricas de vitel:

Papricas vitel

  • 800 gr carne de vita( eu am avut pulpa si coaste )
  • 2 cepe rosii mari
  • 1 ardei rosu
  • 1 catel usturoi
  • 1 rosie mare
  • 150 ml vin rosu
  • sare, piper, frunza de dafin
  • 1/2 lingurita chimen macinat
  • 2 lingurite rase boia dulce
  • 2 linguri ulei

Galuste de faina:

  • 150 gr faina
  • 2 oua
  • 125 gr iaurt

Mod de preparare papricas de vitel:

Incepem prin a taia ceapa marunt, o punem in tigaie si o lasam la foc mediu impreuna cu putina sare pana ce se inmoaie. Intre timp taiem ardeiul cubulete, razuim usturoiul, decojim rosia si o taiem cubulete. Prima data adaugam boiaua, chimenul si ardeiul, il mai lasam 2 minute la calit, punem usturoiul, rosia,piper , invartim bine, urmeaza carnea taiata bucati , o calim 5 minute apoi vinul rosu si frunza de dafin. Lasam sa dea in clocot , apoi adaugam apa fierbinte 200 ml, cat sa acopre si dam focul la mediu. Eu i-am pus un capac si am lasat-o la fiert cam 1 ora si jumatate. A fost nevoie sa mai adaug putina apa fierbinte cam 100 m, deoarece la final avem nevoie si de putin sos :). Cand carnea a fost gata, am preparat galustele:Intr-o oala incapatoare am pus apa la fiert( cam 2.5 litri) si 2 lingurite de sare, faina am amestecat-o cu un tel cu ouale si iaurtul plus un praf de sare, daca vi se pare prea tare aluatul, puteti adauga 1-2 linguri apa. Pentru a prepara galustele exista o forma speciala, dar nu o am, asa ca am folosit spumiera care are gaurile destul de mari :) . Am amestecat bine ingredientele, cu o lingura mare am luat din compozitie si am pus-o pe spumiera care era deasupra vasului in care fierbea apa. Cu ajutorul lingurii am presat usor compozitia , sa curga in vasul cu apa, am repetatat pana cand am pus tot aluatul. Galustele se lasa la fiert 3-4 minute, daca sunt mai mari probabil putin mai mult, dar le gustati si vedeti daca mai e nevoie sa fiarba. Cand sunt fierte le strecuram si servim imediat cu carnea de vitel si smantana daca va place, neaparat cu muraturi :). Pofta buna!

O reteta recomandata de blogul luckycake.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri