Atunci cand ai pofta de ceva special, alege o portie de scoici. Daca ai impresia ca modul de preparare este complicat, sa stii ca nu este deloc asa. Iata reteta:

Bineinteles si atunci cand pregatiti vongole, trebuie sa le acordati putina atentie atunci cand le curatati. Modul este foarte simplu: in primul rand, va asigurati ca sunt proaspete, nu prezinta miros alterat si au cochiliile inchise. Cele cu cochilii deschise le aruncati deoarece nu mai sunt bune pentru consum. Asadar, dupa ce v-ati asigurat ca toate sunt inchise, le puneti intr-un castron cu apa rece presarati peste ele piper macinat sau ardei iute si le lasati asa in apa timp de o ora. Scoicile se vor curata singure, pentru ca se vor deschide usor si vor "scuipa" tot nisipul si impuritatile pe care le-au depozitat in cochilii.

Le mai clatiti din nou sub jet de apa rece si sunt deja bune pentru pregatit.
Acestea fiind spuse, va invit sa trecem la reteta.

Ingrediente necesare:

  • 500 g scoici vongole
  • 2 catei de usturoi
  • 1 bucata ghimbir de 5 cm
  • 2 fire ceapa verde
  • 2 ardei iuti
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri sos de soia light
  • 1 lingura sos de stridii
  • 1 lingura vin de orez (alcool de gatit)
  • 50 ml apa sau supa de peste
  • 1 lingurita ulei de susan
  • coriandru proaspat

Mod de preparare:

Pe un tocator de lemn, tocati asa: ardeii iuti (daca doriti ca mancarea sa fie mai picanta, atunci lasati ardeii cu seminte cu tot), ghimbirul, usturoiul si partea alba de la ceapa verde, partea verde o vom pastra pentru garnisit.

Intr-un wok incingeti bine uleiul, rotiti wok-ul bine astfel incat uleiul sa ajunga si pe peretii acestuia. Adaugati in wok ardeiul iute, usturoiul, ghimbirul, si partea alba de la ceapa.

Sotati cateva secunde pana ce uleiul capata un miros placut, dar aveti grija sa nu se arda! Adaugati sosul de soia, sosul de stridii, vinul de orez si apa sau supa de peste.

Dupa ce a dat in clocot, adaugati imediat scoicile. Acoperiti wok-ul cu un capac si lasati asa pret de 2 minute pana ce toate scoicile se vor fi deschis. Acum puteti face o ultima verificare. Scoicile care inca nu s-au deschis se pot arunca, acelea nu sunt bune.

Agitati usor wok-ul, astfel incat sa distribuiti sosul format peste toate scoicile. La sfarsit picurati uleiul de susan. Garnisiti cu partea verde de la ceapa si coriandru proaspat.

scoici chinezesti

Serviti cu mare placere, caci sunt delicioase! Se pot servi alaturi de un bol de orez fiert sau taitei.

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Scoici in stil chinezesc.