Excelenti langa friptura sau serviti doar cu o salata.

Sunt facuti in cuptor, cu doar 2-3 linguri de ulei de masline, dar crocanti si aurii, aromati cu rozmarin si usturoi - cu ce altceva?! Am spalat bine de tot cartofii, si apoi i-am frecat cu un prosop aspru (sa nu va speriati, dar, nu, nu i-am decojit - de ce sa o fac? in coaja ai o tona de vitamina C si fibre si alte goodies for your body).

Separat am amestecat 4-5 catei de usturoi zdrobiti cu vreo 2 fire de rozmarin, niste fulgi de ardei iute (pentru un pic de senzatii tari), sare piper si 3 linguri de ulei de masline.

Citeste si:
Leurda - Regina Sănătății! De la bogăția în nutrienți la...
Leurda - Regina Sănătății! De...

Am taiat cartofii in felii de vreo 5mm, dar nu de tot, ci cat sa se mai tina unele de altele feliile in partea de jos. I-am uns cu maglavaisul usturoiesco-rozmarinesc pe toate partile, inclusiv printre felii si i-am bagat in cuptorul incins, la 200grade. Din 15 in 15 minute i-am scos pentru inca o sedinta de pensulare cu uleiul de masline aromat.

Dupa 45 de minute au fost gata - all golden and perfect and cruncy. I-am servit cu o salata de varza, presarati cu niste sare grunjoasa - au fost taaaare buni.

Citeste si:
Primăvara vine cu noutăți de la Nestlé
Primăvara vine cu noutăți de...

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri