Sunt facuti in cuptor, cu doar 2-3 linguri de ulei de masline, dar crocanti si aurii, aromati cu rozmarin si usturoi - cu ce altceva?! Am spalat bine de tot cartofii, si apoi i-am frecat cu un prosop aspru (sa nu va speriati, dar, nu, nu i-am decojit - de ce sa o fac? in coaja ai o tona de vitamina C si fibre si alte goodies for your body).
Separat am amestecat 4-5 catei de usturoi zdrobiti cu vreo 2 fire de rozmarin, niste fulgi de ardei iute (pentru un pic de senzatii tari), sare piper si 3 linguri de ulei de masline.
Am taiat cartofii in felii de vreo 5mm, dar nu de tot, ci cat sa se mai tina unele de altele feliile in partea de jos. I-am uns cu maglavaisul usturoiesco-rozmarinesc pe toate partile, inclusiv printre felii si i-am bagat in cuptorul incins, la 200grade. Din 15 in 15 minute i-am scos pentru inca o sedinta de pensulare cu uleiul de masline aromat.
Dupa 45 de minute au fost gata - all golden and perfect and cruncy. I-am servit cu o salata de varza, presarati cu niste sare grunjoasa - au fost taaaare buni.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.leblogpiquant.com
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro