Legume multe si colorate, pregatite la tigaie, constituie cina din seara acesta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru legume aromate la tigaie:

  • 1 zucchini
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov mare
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 ceapa mica alba
  • 1 ardei capia rosu
  • 1 ardei verde
  • 3 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • 1/2 lingurita pudra de chimen
  • 4 lingurite sos de soia
  • 1 borcan ciuperci
  • 1 conserva naut
  • 4 catei de usturoi
  • sare si piper dupa gust

Pentru servit: 400 gr piept de pui condimentat dupa preferinte

Mod de preparare legume aromate la tigaie:

Curatam si spalam legumele iar conservele le scurgem de apa (nautul il spalam intr-o sita).
Taiem pe rand toate legumele, rondele subtiri.

Incingem intr-o tigaie adanca uleiul de masline si adaugam pe rand legumele, lasandu-le la calit la foc mare doar cateva minute (4-5 ). Adaugam pudra de chimen si ghimbirul, sosul de soia si un pic de piper. Mai lasam pe foc aprox 3-4 minute pentru a se imbina aromele.
Eu de aici am impartit legumele in doua pentru ca eu nu mananc ciuperci iar sotul nu a vrut naut :), dar voi le puteti pune impreuna toate daca va plac.
Ciupercile calite in putin ulei de masline si cu usturoiul tocat marunt, vin amestecate cu legumele.
Iar restul de legume in care adaugam nautul si 2 catei de usturoi tocat, le calim inca 1-2 minute.
Servim legumele cu piept de pui grill.

legume

Sper ca v-am convins din nou ca legumele sunt importante si nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru zilnic. Si se pot gati in multe moduri, care mai de care mai delicioase.

O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Cina rapida: Legume aromate la tigaie cu naut sau ciuperci.