Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru legume aromate la tigaie:
- 1 zucchini
- 1 dovlecel
- 1 morcov mare
- 1 ceapa mica rosie
- 1 ceapa mica alba
- 1 ardei capia rosu
- 1 ardei verde
- 3 linguri ulei de masline
- 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
- 1/2 lingurita pudra de chimen
- 4 lingurite sos de soia
- 1 borcan ciuperci
- 1 conserva naut
- 4 catei de usturoi
- sare si piper dupa gust
Pentru servit: 400 gr piept de pui condimentat dupa preferinte
Mod de preparare legume aromate la tigaie:
Curatam si spalam legumele iar conservele le scurgem de apa (nautul il spalam intr-o sita).
Taiem pe rand toate legumele, rondele subtiri.
Incingem intr-o tigaie adanca uleiul de masline si adaugam pe rand legumele, lasandu-le la calit la foc mare doar cateva minute (4-5 ). Adaugam pudra de chimen si ghimbirul, sosul de soia si un pic de piper. Mai lasam pe foc aprox 3-4 minute pentru a se imbina aromele.
Eu de aici am impartit legumele in doua pentru ca eu nu mananc ciuperci iar sotul nu a vrut naut :), dar voi le puteti pune impreuna toate daca va plac.
Ciupercile calite in putin ulei de masline si cu usturoiul tocat marunt, vin amestecate cu legumele.
Iar restul de legume in care adaugam nautul si 2 catei de usturoi tocat, le calim inca 1-2 minute.
Servim legumele cu piept de pui grill.
Sper ca v-am convins din nou ca legumele sunt importante si nu trebuie sa lipseasca din meniul nostru zilnic. Si se pot gati in multe moduri, care mai de care mai delicioase.
O reteta propusa de blogul timeaioo.blogspot.ro
Unde poți bea apă de la robinet în România? Harta cu locuri care oferă apă potabilă gratuit
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă