Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru supa crema de praz cu parmezan:
Cum se transformă corpul în timpul postului?

- 1 praz;
- 1 radacina telina medie;
- 2 radacini patrunjel mici;
- 3 catei usturoi;
- castravete proaspat mic;
- 40 grame unt;
- 2 linguri ulei de masline;
- cateva boabe de piper (rosu, alb, verde, negru);
- cateva boabe coriandru;
- 1/2 lingurita boia de ardei dulce;
- 350 ml apa;
- 6 lingurite parmezan;
- 6 lingurite smantana 30% grasime;
- seminte de in albe;
- germeni de broccoli;
- sare si piper dupa gust.
Mod de preparare supa crema de praz cu parmezan:
1. Se spala telina si patrunjelul, se curata de coaja si se taie cubulete si felii.
2. Untul se topeste in cratita impreuna cu uleiul de masline. Se adauga telina si patrunjelul si se lasa la calit pentru 10-12 minute pana se rumenesc.
3. Se adauga prazul taiat felii si se lasa la calit pentru inca 5 minute.
4. Castravetele se curata de coaja si se taie felii. Se pune in cratita langa restul legumelor.
5. Se adauga apa in cratita cat se acopere legumele si se lasa la fiert cu capac pentru 15 minute.
6. In mojar se piseaza usturoiul, boabele de piper, de coriandru si boiaua pana se obtine o pasta care se pune peste legume.
7. Dupa ce se fierb legumele, se lasa la racit dupa care se dau prin blender impreuna cu parmezanul si smantana, sare si piper dupa gust.
8. Supa crema de praz se serveste cu un manunchi de germeni de broccoli si seminte de in presarate deasupra. Plus inca putin parmezan de decor.
Cum ținem post fără să ne punem în pericol sănătatea? 2 reguli de...

O reteta recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/
Sănătos la pieptul mamei
Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și cyberbullying-ul, principalele riscuri la care pandemia îi expune pe copii și părinți
Sondaj: Peste jumătate dintre persoanele cu diabet declară că le este greu sau foarte greu să vorbească cu cei apropiați despre hipoglicemie
Studiu: Cum a fost afectată viața profesională și personală a femeilor în timpul pandemiei