Supa crema de praz - un must do al supelor de iarna.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa crema de praz cu parmezan:

  • 1 praz;
  • 1 radacina telina medie;
  • 2 radacini patrunjel mici;
  • 3 catei usturoi;
  • castravete proaspat mic;
  • 40 grame unt;
  • 2 linguri ulei de masline;
  • cateva boabe de piper (rosu, alb, verde, negru);
  • cateva boabe coriandru;
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce;
  • 350 ml apa;
  • 6 lingurite parmezan;
  • 6 lingurite smantana 30% grasime;
  • seminte de in albe;
  • germeni de broccoli;
  • sare si piper dupa gust.

Mod de preparare supa crema de praz cu parmezan:

1. Se spala telina si patrunjelul, se curata de coaja si se taie cubulete si felii.
2. Untul se topeste in cratita impreuna cu uleiul de masline. Se adauga telina si patrunjelul si se lasa la calit pentru 10-12 minute pana se rumenesc.
3. Se adauga prazul taiat felii si se lasa la calit pentru inca 5 minute.
4. Castravetele se curata de coaja si se taie felii. Se pune in cratita langa restul legumelor.
5. Se adauga apa in cratita cat se acopere legumele si se lasa la fiert cu capac pentru 15 minute.
6. In mojar se piseaza usturoiul, boabele de piper, de coriandru si boiaua pana se obtine o pasta care se pune peste legume.
7. Dupa ce se fierb legumele, se lasa la racit dupa care se dau prin blender impreuna cu parmezanul si smantana, sare si piper dupa gust.
8. Supa crema de praz se serveste cu un manunchi de germeni de broccoli si seminte de in presarate deasupra. Plus inca putin parmezan de decor.

supa crema de praz cu parmesan

O reteta recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Supa crema de praz cu parmezan.