Duminica, inainte de pranz, intinde o foaie de aluat, rade cateva mere, caleste-le in scortisoara si bam! desert asigurat.

Am facut mai intai aluatul din 400 grame de faina, pus in vasul robotului cu 200 grame de unt rece si 1 lingurita de zahar, am blitzuit si am lasat pana ce compozitia a devenit nisipoasa si apoi am adaugat 2 oua. Am blitzuit inca un pic, am scos aluatul deja preparat, l-am impartit in doua bile egale pe care le-am infasurat in folie alimentara si le-am dat la frigider.

Am curatat apoi 7 mere potrivite de coaja, le-am indepartat casuta si samburii din ea si le-am taiat in cubulete. Le-am presarat cu 2 linguri de zahar brun si 2 linguri de amidon si le-am lasat la foc mic vreo 15 minute. Am dat tigaia deoparte, am adaugat 3-4 lingurite pline de scortisoara (da, imi place mult scortisoara :) ) si un varf de nucsoara si am amestecat bine. Am lasat compozitia la racit.

Citeste si:
Zahărul de cocos: un îndulcitor sănătos chiar și pentru diabetici
Zahărul de cocos: un...

Am dat drumul la cuptor la 180 de grade C.

Am scos una dintre bilele de aluat din frigider, am intins-o cu sucitorul pe masa infainata si am transferat-o intr-o tava rotunda. Am prins aluatul bine de margini. Peste aluat am turnat compozitia cu mere. Am scos de la frigider si cealalta bila de aluat, am intins-o, am feliat-o si am facut un gratar de pus pe deasupra placintei. Am uns gratarul cu un galbenus batut. Am dat la cuptor pentru 40 de minute.

Citeste si:
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala Namak: proprietăți vindecătoare unice
Sarea NEAGRĂ indiană sau Kala...

E mai buna calda parca si poate c-ar merge cu inghetata de vanilie, asa cred. Am incercat cu frisca, dar cum nu sunt fana, nu m-a impresionat prea tare. Simpla, e delicioasa!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri