IN ACEST ARTICOL:
Hummus-ul este una dintre gustarile mele preferate! Imi place atat de mult, incat l-as putea servi oricand, la micul dejun, la pranz sau chiar la cina. Merge perfect si la o masa cu prietenii sau ca gustare la servici, in parc sau acasa. Este o sursa excelenta de fibre, vitamine, acid folic, proteine si minerale datorita nautului din continutul sau.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru hummus cu rosii uscate:

  • 1 conserva naut boabe
  • 2 linguri pasta tahina
  • 7-8 rosii uscate si condimentate (cu oregano si busuioc)
  • 60 ml ulei de masline sau uleiul de la rosiile uscate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei iute mic uscat
  • 70 ml apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare hummus cu rosii uscate:

Intr-un robot de bucatarie, punem toate ingredientele mentionate. Pornim robotul pentru 2 minute pana obtinem o pasta fina.

In functie de calitatea rosiilor, e posibil sa obtineti o pasta mai groasa, caz in care puteti sa mai adaugati putina apa.

De asemenea, mai puteti pulsa robotul cateva secunde in plus, pentru a obtine o pasta foarte fina. Eu mi-am dorit un hummus usor granulat. Puneti hummus-ul intr-un castronel, faceti cateva adancituri in el cu ajutorul unei linguri, picurati cateva picaturi de ulei de masline si serviti cu lipii calde facute in casa.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri