Hummus-ul este una dintre gustarile mele preferate! Imi place atat de mult, incat l-as putea servi oricand, la micul dejun, la pranz sau chiar la cina. Merge perfect si la o masa cu prietenii sau ca gustare la servici, in parc sau acasa. Este o sursa excelenta de fibre, vitamine, acid folic, proteine si minerale datorita nautului din continutul sau.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru hummus cu rosii uscate:

  • 1 conserva naut boabe
  • 2 linguri pasta tahina
  • 7-8 rosii uscate si condimentate (cu oregano si busuioc)
  • 60 ml ulei de masline sau uleiul de la rosiile uscate
  • 1 catel de usturoi
  • 1 ardei iute mic uscat
  • 70 ml apa
  • sare
  • piper

Mod de preparare hummus cu rosii uscate:

Intr-un robot de bucatarie, punem toate ingredientele mentionate. Pornim robotul pentru 2 minute pana obtinem o pasta fina.

In functie de calitatea rosiilor, e posibil sa obtineti o pasta mai groasa, caz in care puteti sa mai adaugati putina apa.

De asemenea, mai puteti pulsa robotul cateva secunde in plus, pentru a obtine o pasta foarte fina. Eu mi-am dorit un hummus usor granulat. Puneti hummus-ul intr-un castronel, faceti cateva adancituri in el cu ajutorul unei linguri, picurati cateva picaturi de ulei de masline si serviti cu lipii calde facute in casa.

humus cu rosii uscate

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Hummus cu rosii uscate.