O reteta lejera de incercat la pranz, Adauga si faptul ca este foarte rapida si usor aromata. In mai putin de o ora, pranz asigurat!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pui cu legume in sos worcester:

  • 850 gr pulpa de pui dezosata
  • 1 ceapa mica rosie
  • 1 ceapa alba
  • 1 zuchinni
  • 1 ardei mare, gras si rosu

Pentru sos:

  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri sos Worcester
  • 2 linguri sos de soia negru
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingurita rasa pudra de ghimbir
  • 1/2 lingurita piper negru macinat
  • 1/2 lingurita boabe de coriandru

Mod de preparare pui cu legume in sos worcester:

Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru sos. Pulpele de pui dezosate le taiem bucatele si le punem in bolul cu sos si dam vasul la rece pana pregatim legumele.
Ceapa curatata o taiem felii, ardeiul felii mai marisoare iar zuchinni rondele.

Incingem o tigaie adanca ( eu folosesc wok-ul) si prajim bucatile de pui in doua reprize. Nu mai adaugam ulei ci il prajimin cu sosul in care a stat.
Scoatem bucatile de pui invasul inntr-o tava ( tava urmeaza sa fie pusa la cuptor deci trebuie sa fie termorezistenta).
Calim putin si legumele in sosul ramas de a pui apoi le punem in tava peste pui si le amestecam.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 190-200 timp de 25-30 de minute.
Servim mancarea calda asa simpla (pentru o masa sanatoasa) sau combinata cu orez sau cartofi natur.

pui cu legume in sos worchester

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Idee pentru masa de pranz: Pui cu legume in sos Worcester.