Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente cornulete cu gem:
- 500 g faina
- 250 g iaurt de fructe
- 250 g unt 82% grasime
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- un strop de sare
- gem gros sau crema de ciocolata
- zahar farin vanilat pentru pudrat
Mod de preparare cornulete cu gem:
Pentru inceput topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde si lasam sa se raceasca bine. Amestecam faina, untul rece, iaurtul,vaniliile, praful de copt si sarea. Rezulta un aluat parfumat, fin, usor de intins pe planseta de lucru presarata cu faina. Foaia are grosimea de 0,5 cm.
Decupam forma rotunda cu ajutorul unei farfurii si apoi obtinem raze pe care le manjim cu gem gros sau crema de ciocolata. Rulam cornulete de la baza spre varf. Asezam cornuletele pe hartie de copt in tava si dam la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 15-20 de minute pana se rumenesc usor.
Le pudram cu zahar farin vanilat imediat ce le scoatem din cuptor!
Sunt cele mai fragede, cele mai bune cornulete pe care le-am mancat, parol!
Pofta buna!
Mai multe retete pe calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară