Desert potrivit pentru iarna care tocmai ne-a surprins. Cornuletele acestea fac echipa buna cu o cana cu ceai sau lapte cu cacao.

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente cornulete cu gem:

  • 500 g faina
  • 250 g iaurt de fructe
  • 250 g unt 82% grasime
  • 1 plic praf de copt
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un strop de sare
  • gem gros sau crema de ciocolata
  • zahar farin vanilat pentru pudrat

Mod de preparare cornulete cu gem:

Pentru inceput topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde si lasam sa se raceasca bine. Amestecam faina, untul rece, iaurtul,vaniliile, praful de copt si sarea. Rezulta un aluat parfumat, fin, usor de intins pe planseta de lucru presarata cu faina. Foaia are grosimea de 0,5 cm.
Decupam forma rotunda cu ajutorul unei farfurii si apoi obtinem raze pe care le manjim cu gem gros sau crema de ciocolata. Rulam cornulete de la baza spre varf. Asezam cornuletele pe hartie de copt in tava si dam la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 15-20 de minute pana se rumenesc usor.
Le pudram cu zahar farin vanilat imediat ce le scoatem din cuptor!

cornulete cu gem

Sunt cele mai fragede, cele mai bune cornulete pe care le-am mancat, parol!

Pofta buna!

Mai multe retete pe calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desert de duminica: Cornulete fragede cu iaurt de fructe si gem.