Timp de preparare: 1 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente cornulete cu gem:
- 500 g faina
- 250 g iaurt de fructe
- 250 g unt 82% grasime
- 1 plic praf de copt
- 2 plicuri zahar vanilat
- un strop de sare
- gem gros sau crema de ciocolata
- zahar farin vanilat pentru pudrat
Mod de preparare cornulete cu gem:
Pentru inceput topim untul la bain marie sau in cuptorul cu microunde si lasam sa se raceasca bine. Amestecam faina, untul rece, iaurtul,vaniliile, praful de copt si sarea. Rezulta un aluat parfumat, fin, usor de intins pe planseta de lucru presarata cu faina. Foaia are grosimea de 0,5 cm.
Decupam forma rotunda cu ajutorul unei farfurii si apoi obtinem raze pe care le manjim cu gem gros sau crema de ciocolata. Rulam cornulete de la baza spre varf. Asezam cornuletele pe hartie de copt in tava si dam la cuptor preincalzit la 180 grade pentru 15-20 de minute pana se rumenesc usor.
Le pudram cu zahar farin vanilat imediat ce le scoatem din cuptor!
Sunt cele mai fragede, cele mai bune cornulete pe care le-am mancat, parol!
Pofta buna!
Mai multe retete pe calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/
O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !
Ce își doresc gravidele din România pentru copiii lor. Psiholog: Resimt o responsabilitate imensă de a-și ști copilul în siguranță pe viitor
Irina, eleva de 10 ce vine zilnic la școală de la 15 kilometri distanță, își dorește ca într-o zi să fie studentă la Teatru
Inima Copiilor strânge 10.000 de promisiuni pentru extinderea secției de Cardiochirurgie de la Marie Curie