Dificultate: medie
Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 litru vin rosu
- 250 g zahar
- 1 baton scortisoara
- 4-5 cuisoare
- 2 lamai zeama
- 12 Smochine negre
- 1 portocala
Mod de preparare smochine in vin rosu:
Vinul rosu, zaharul, scortisoara, cuisoarele si zeama de lamaie se da in clocot, se lasa sa fiarba 10 minute, se introduc smochinele si se mai lasa sa fiarba, la foc mic, inca 10 minute. Se scot smochinele, se mentin deoparte, se continua fierberea pana se reduce lichidul la o treime. Apoi se toarna peste smochine si se pune la rece.
Inainte de servire smochinele se taie in patru si se aranjeaza pe farfurie impreuna cu fileuri de portocala.
O reteta pentru un desert pregatit de Chef Jakob Hausmann.
La Campionat ținem cu ele! Avon și Asociația Anais oferă butoane de panică femeilor vulnerabile, în perioada EURO 2024
S-a lansat singurul restaurant turcesc de tip fine cuisine din Europa!
Morfologii gratuite de second opinion pentru gravide
Caius Covrig își donează ziua și face apel la umanitate! Hai să facem echipă și să-l ajutăm pe Alin !