Un desert din categoria " retetele sofisticate se gasesc doar la restaurant". Arunca o privire si vei fi uimita cat de simplu si rapid se prepara.

Dificultate: medie

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 1 litru vin rosu
  • 250 g zahar
  • 1 baton scortisoara
  • 4-5 cuisoare
  • 2 lamai zeama
  • 12 Smochine negre
  • 1 portocala

Mod de preparare smochine in vin rosu:

Vinul rosu, zaharul, scortisoara, cuisoarele si zeama de lamaie se da in clocot, se lasa sa fiarba 10 minute, se introduc smochinele si se mai lasa sa fiarba, la foc mic, inca 10 minute. Se scot smochinele, se mentin deoparte, se continua fierberea pana se reduce lichidul la o treime. Apoi se toarna peste smochine si se pune la rece.
Inainte de servire smochinele se taie in patru si se aranjeaza pe farfurie impreuna cu fileuri de portocala.

O reteta pentru un desert pregatit de Chef Jakob Hausmann.


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri