Este ceva magic intr-o cana cu ceai. In primul rand, te vrajeste cu mirosul, iar apoi aroma te teleporteaza in alte taramuri. Cam asa este ceaiul acesta cu ghimbir, lamaie, miere de cimbru si scortisoara, preparat intr-o zi cu ploaie, o poveste.

Daca nu esti inca familiarizata cu gustul usor iute al ghimbirului, draga mea, toamna aceasta ar trebui sa va imprieteniti imediat. Ghimbirul este mana dreapta a Naturii Mama, el ne protejeaza de raceli si microbi in anotimpurile reci.

Bucura-te de o cana cu ceai cald de ghimbir cu lamaie si scortisoara! Ca sa-l prepari iti ia maxim 20 de minute, iar modul de preparare nu este deloc complicat. Se face cam asa: pune la fiert o cana cu apa. Intre timp, taie felii micute de ghimbir, cat sa cuprinda o lingura. Cand apa incepe sa fiarba, pune feliile de ghimbir si mai lasa-l sa fiarba cate minute. Stinge focul si lasa-l la infuzat vreo 10 minute. Toarna ceaiul in cana, adauga mierea, scortisoara si feliile de lamaie. Amesteca usor si savureaza.

ceai de ghimbir

Sursa foto Shutterstock ceai de ghimbir

Daca esti o persoana a ceaiurilor, trebuie sa incerci neaparat asa ceva!


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ceai de ghimbir cu lamaie si scortisoara, pentru zile ploioase.