Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu branza si mere:
Aluat:
- 85 gr unt
- 175 gr faina
- 2 galbenusuri mari
- 100 gr zahar brun
- un praf de sare
Umplutura:
- 250 branza de vaci proaspata
- 200 gr crema de branza (philadelphia)
- 5 lg zahar
- 2 oua mari
- Coaja razuita de la o lamaie
Topping:
- 2 mere mari
- 4 lg zahar
- scortisoara macinata, nucsoara
Mod de preparare prajitura cu branza si mere:
Prima data pregatim aluatul: avem nevoie de untul scos cu 10 minute mai devreme din frigider, il batem cu mixerul pana se omogenizeaza cu zaharul. Adaugam galbenusurile, apoi faina si sarea.Aluatul il mixam pana se leaga. Intr-o tava de 24 cm cu peretii detasabili, unsa cu putin unt, punem aluatul si cu ajutorul palmei il intindem pe fundul tavii si in sus pana la jumatatea formei. Il punem in frigider pentru 30 minute. Preincalzim cuptorul la 170 grade, peste aluat punem o folie de aluminiu si boabe de fasole uscata, si dam la cuptor 10 minute si apoi scoatem folia, mai coacem 10 minute. O lasam deoparte.
Crema de branza si branza le mixam cu zaharul, apoi adaugam ouale si coaja de lamaie si mixam pana la omogenizare.Merele le taiem felii subtiri, le amestecam cu zaharul , scortisoara si nucsoara. Peste aluatul de tarta turnam branza apoi peste aranjam merele si le presam usor, sa intre putin in crema. Le coacem in cuptorul preincalzit la 190- 200 grade 45- 50 minute. La final eu am uns merele cu 2 linguri cu gem de caise. O lasam sa se raceasca, apoi servim. Enjoy!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară