Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru dulceata aromata de prune:
- 3 kg prune curatate de samburi
- 3 plicuri gelfix extra 2
- 2 kg zahar (am folosit mai mult zahar decat scria pe plic pt ca o parte din prune au fost mai acre)
- 4 vanilii
- 3 lingurite scortisoara macinata
Mod de preparare dulceata de prune:
3 kg de prune, fara samburi se taie in 4, se pun intr-o oala mare. Separat intr-un vas (un bol de exemplu) amestecati cele 3 plicuri de gelfix cu 6 linguri de zahar din cele 2 kg, turnati amestecul peste fructele din oala, amestecati bine si puneti oala la foc moderat, amestecand continuu pana la fierbere. Adaugati si restul de zahar, scortisoara macinata si vanilia si amestecati pana cand compozitia ajunge din nou la fierbere. Din acest moment fierbeti dulceata vreo 5 minute, luati oala de pe foc si turnati dulceata in borcane cu capac, spalate si sterilizate in cuptor. Tineti borcanele cu dulceata la dunst uscat, acoperite cu o patura groasa, pana ziua urmatoare, cand le asezati in camara.
Farmec lansează vârful inovației sale pe segmentul antirid și o...

Aceasta reteta v-a fost oferita de blogul dulcesarat.blogspot.ro
Solidaritate în pandemie: Clienții Lidl au donat produse pentru...

Studiu: 71% dintre copii susțin că violența este prezentă în școlile lor
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie