Preparat toamna, de consumat iarna. Energie si vitamine intr-un singur pahar.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sirop de prune cu ghimbir:

  • 4 prune mari
  • aprox. 3 cm de radacina de ghimbir
  • 300 ml apa
  • 200 gr de miere

Mod de preparare sirop de prune cu ghimbir:

Puneti la fiert prunele taiate, cu samburii scosi, impreuna cu radacina de ghimbir.
Dupa ce a dat in clocot, lasati sa mai fiarba 5 minute, apoi luati de pe foc, acoperiti si lasati sa se raceasca pentru o jumatate de ora. Strecurati siropul printr-o bucata de tifon si amestecati cu mierea. Tineti sticla la frigider si folositi dupa gust.

sirop de prune si ghimbir

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul /amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sirop de prune cu ghimbir, energie pentru iarna.