Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru cheesecake cu dovleac:
- 300 gr biscuiti digestivi
- 100 gr unt topit
- amestec de condimente: scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare toate sub forma de praf
- 500 ml crema de branza ( philadelphia, pilos)
- 2 oua
- 120 gr zahar brun(150 daca va place mai dulce)
- 150 ml piure de dovleac( am fiert cam 300 gr dovlec, apoi l-am bleduit)
- 50 ml smantana pt frisca
Pt ornat: 150 smantana pt frisca
Mod de preparare cheesecake cu dovleac:
Incepem prin a maruntii biscuitii digestivi , cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unui sucitor de bucatarie. Apoi ii amestecam cu untul topit si o jumatate de lingurita amestec condimente.Biscuitii ii punem intr-o tava de 20 cm cu peretii detasabili si tapetam cu acestia fundul tavii si pana la jumatate pe lateral. O dam la cuptor la 180 grade 5 minute. Apoi o lasam sa se raceasca. Intre timp preparam crema de branza: Branza am mixat-o cu zaharul si o jumatate lingurita amestec condimente cam 3-4 minute, apoi am adaugat restul ingredientelor si am mixat pana la incorporare. Am turnat amestecul de branza peste biscuiti.Tava cu cheesecake-ul am infasurat-o pe exterior pana la jumatate cu folie de aluminiu si am pus-o intr-o alta tava cu apa calda de 2 degete. Am dat-o la cuptor la 170 grade timp de o ora. Apoi am lasat-o sa se raceasca si am pus-o in frigider peste noapte. A doua zi am ornat-o cu frisca batuta si am servit-o. Enjoy!
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară