12:10, 5 Octombrie 2014 publicat în Retete culinare

Poate ca nici nu iti imaginezi ce gust special are acest desert, nici nu te-ai astepta la asa. Doar incearca-l si vorbim dupa!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu dovleac:

  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt topit
  • amestec de condimente: scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare toate sub forma de praf
  • 500 ml crema de branza ( philadelphia, pilos)
  • 2 oua
  • 120 gr zahar brun(150 daca va place mai dulce)
  • 150 ml piure de dovleac( am fiert cam 300 gr dovlec, apoi l-am bleduit)
  • 50 ml smantana pt frisca

Pt ornat: 150 smantana pt frisca

Citeste si:
De ce este bine să privim cerul nopții mai des: Lecții despre viață...
De ce este bine să privim...

Mod de preparare cheesecake cu dovleac:

Incepem prin a maruntii biscuitii digestivi , cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unui sucitor de bucatarie. Apoi ii amestecam cu untul topit si o jumatate de lingurita amestec condimente.Biscuitii ii punem intr-o tava de 20 cm cu peretii detasabili si tapetam cu acestia fundul tavii si pana la jumatate pe lateral. O dam la cuptor la 180 grade 5 minute. Apoi o lasam sa se raceasca. Intre timp preparam crema de branza: Branza am mixat-o cu zaharul si o jumatate lingurita amestec condimente cam 3-4 minute, apoi am adaugat restul ingredientelor si am mixat pana la incorporare. Am turnat amestecul de branza peste biscuiti.Tava cu cheesecake-ul am infasurat-o pe exterior pana la jumatate cu folie de aluminiu si am pus-o intr-o alta tava cu apa calda de 2 degete. Am dat-o la cuptor la 170 grade timp de o ora. Apoi am lasat-o sa se raceasca si am pus-o in frigider peste noapte. A doua zi am ornat-o cu frisca batuta si am servit-o. Enjoy!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/

Citeste si:
Ana Consulea a lansat gelateria Zelato în Parcul Regele Mihai I din...
Ana Consulea a lansat...


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri