Poate ca nici nu iti imaginezi ce gust special are acest desert, nici nu te-ai astepta la asa. Doar incearca-l si vorbim dupa!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru cheesecake cu dovleac:

  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 100 gr unt topit
  • amestec de condimente: scortisoara, nucsoara, ghimbir, cuisoare toate sub forma de praf
  • 500 ml crema de branza ( philadelphia, pilos)
  • 2 oua
  • 120 gr zahar brun(150 daca va place mai dulce)
  • 150 ml piure de dovleac( am fiert cam 300 gr dovlec, apoi l-am bleduit)
  • 50 ml smantana pt frisca

Pt ornat: 150 smantana pt frisca

Mod de preparare cheesecake cu dovleac:

Incepem prin a maruntii biscuitii digestivi , cu ajutorul unui robot de bucatarie sau a unui sucitor de bucatarie. Apoi ii amestecam cu untul topit si o jumatate de lingurita amestec condimente.Biscuitii ii punem intr-o tava de 20 cm cu peretii detasabili si tapetam cu acestia fundul tavii si pana la jumatate pe lateral. O dam la cuptor la 180 grade 5 minute. Apoi o lasam sa se raceasca. Intre timp preparam crema de branza: Branza am mixat-o cu zaharul si o jumatate lingurita amestec condimente cam 3-4 minute, apoi am adaugat restul ingredientelor si am mixat pana la incorporare. Am turnat amestecul de branza peste biscuiti.Tava cu cheesecake-ul am infasurat-o pe exterior pana la jumatate cu folie de aluminiu si am pus-o intr-o alta tava cu apa calda de 2 degete. Am dat-o la cuptor la 170 grade timp de o ora. Apoi am lasat-o sa se raceasca si am pus-o in frigider peste noapte. A doua zi am ornat-o cu frisca batuta si am servit-o. Enjoy!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: Cheesecake cu dovleac.