Sosul acesta este cel mai potrivit pentru Pachetelele de primavara, Coltunasi chinezesti, Turtite cu ceapa verde, sau Placintele cu carne. Ba chiar ati putea sa-l mai acompaniati si la Omleta cu ceapa verde sau Clatite chinezesti pentru micul dejun.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru sos dulce-iute:

  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 100 ml vin de orez (alcool de gatit)
  • 4 ardei rosii iuti
  • 1 bucata ghimbir cat o nuca
  • 2 catei de usturoi
  • 1 praf sare
  • 1 lingura amidon

Mod de preparare sos dulce-iute:

Intr-o oala puneti la fiert apa impreuna cu zaharul. Amestecati pana ce zaharul se topeste complet, apoi lasati sa fiarba pana ce pregatiti restul ingredientelor.

Spalati ardeii si ii curatati de cotor. Daca doriti sosul mai iute, atunci pastrati si semintele. Eu am pus 2 ardei cu seminte, 2 fara seminte. Intr-un robot de bucatarie puneti ardeii, ghimbirul, si usturoiul. Porniti robotul si lasati-l sa-si faca treaba pentru cateva secunde, pana ce ingredientele sunt tocate, de marimea bobului de orez. Eu am vrut ca sosul meu sa aiba bucatele de ardei in el, asa ca nu am transformat ingredientele in pasta.

Turnati ingredientele tocate in oala de pe foc, adaugati sarea si vinul de orez. Lasati sa clocoteasca. Dizolvati amidonul intr-o lingura de apa si turnati-l in oala. Aici puteti decide consistenta sosului. Daca doriti un sos mai gros si mai consistent, atunci mai lasati pe foc pana ce sosul mai scade. De asemenea, puteti creste cantitatea de amidon.
Se pastreaza in recipiente de sticla inchise ermetic, la frigider si rezista pana la 2 saptamani.

sos dulce iute

O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Sos dulce iute.