O idee buna pentru un pranz consistent, in familie.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru coaste de vitel in sos de rosii:

  • aprox 1kg coaste si carne de vitel
  • in apa in care fierbem mai intai coastele punem un pic de sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin
  • 2 cepe mari
  • 1 ardei capia rosu mare
  • 1 ardei galben
  • 4 rosii mari coapte decojite( am avut rosii de la tara)
  • 1 lingurita sare de mare
  • un pic de piper
  • 1 pahar de apa
  • 2 foi de dafin
  • cimbru verde
  • patrunjel verde

Mod de preparare coaste de vitel in sos de rosii:

Punem intr-un vas apa la fiert cu aprox 1/2 lingurita sare, cateva boabe de piper si 3 foi de dafin. Cand fierbe apa adaugam coastelesi carnea si lasam sa fiarba aprox 30 de minute indepartand spuma. Scoatem bucatile de carne pe o farfurie. Eu am pregatit mancarea in Multicooker voi puteti face in orice vas pe foc sau in cuptor. Tocam marunt ceapa si ardeii si le punem la calit in uleiul incins. Rosiile le oparim si le indepartam coaja, apoi le tocam marunt si le punem in vas. Adaugam coastele si bucatile de carne ( eu am avut si o bucata de carne pe langa coaste) , un pahar de apa, sarea, piperul si foile de dafin si lasam sa fiarba pana carne devine frageda. ( eu folosind aparatul am selectat programul Stew mai intai pe 1 ora apoi inca 30 de minute pt ca nu fost un vitel prea tinerel asta al meu).
Inainte cu 10 minute de a se termina programul adaugam cimbru tocat marunt iar la final patrunjel verde.

Servim coastele de vitel cu piure de cartofi sau daca vreti cu cartofi natur si neaparat cu niste muraturi.
O mancare delicioasa pentru orice mofturosi.
Sa aveti pofta!

coaste de vitel

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Coaste de vitel in sos de rosii.