O mancare usoara, de post, pentru cina sau pranz.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancarea de ardei copti:

Am avut 6 ardei copti in plus. Am mai folosit: 2 cepe mari, 2 rosii bine coapte, sare, piper, putin bulion, ulei, otet, verdeata.

Ardeii copti se taie fasii, se sareaza si se stropesc cu putin otet, pentru gust. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana de vine translucida. Intr-o tigaie se pun la fiert ceapa cu uleiul in care s-a calit, ardeii si rosiile decojite si taiate cubulete cu jumatate de pahar de apa. Se lasa la fiert 10-15 minute, apoi se adauga o lingurita de bulion, pentru culoare mai intensa. Se potriveste de sare si piper, se mai fierbe 5 minute, se presara verdeata tocata si se stinge focul.

Cine doreste ceva mai multa consistenta, poate adauga niste orez.
Este o mancare de vara mai gustoasa decat cu ardeii cruzi, care au un gust usor amarui.

mancare de ardei copti

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Mancare de ardei copti.