Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru mancarea de ardei copti:
Am avut 6 ardei copti in plus. Am mai folosit: 2 cepe mari, 2 rosii bine coapte, sare, piper, putin bulion, ulei, otet, verdeata.
Ardeii copti se taie fasii, se sareaza si se stropesc cu putin otet, pentru gust. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana de vine translucida. Intr-o tigaie se pun la fiert ceapa cu uleiul in care s-a calit, ardeii si rosiile decojite si taiate cubulete cu jumatate de pahar de apa. Se lasa la fiert 10-15 minute, apoi se adauga o lingurita de bulion, pentru culoare mai intensa. Se potriveste de sare si piper, se mai fierbe 5 minute, se presara verdeata tocata si se stinge focul.
Cine doreste ceva mai multa consistenta, poate adauga niste orez.
Este o mancare de vara mai gustoasa decat cu ardeii cruzi, care au un gust usor amarui.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.