O mancare usoara, de post, pentru cina sau pranz.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mancarea de ardei copti:

Am avut 6 ardei copti in plus. Am mai folosit: 2 cepe mari, 2 rosii bine coapte, sare, piper, putin bulion, ulei, otet, verdeata.

Citeste si:
Machiajul de Toamnă: 20 de idei de machiaj WOW, de care te vei...
Machiajul de Toamnă: 20 de...

Ardeii copti se taie fasii, se sareaza si se stropesc cu putin otet, pentru gust. Ceapa se taie marunt si se caleste in ulei pana de vine translucida. Intr-o tigaie se pun la fiert ceapa cu uleiul in care s-a calit, ardeii si rosiile decojite si taiate cubulete cu jumatate de pahar de apa. Se lasa la fiert 10-15 minute, apoi se adauga o lingurita de bulion, pentru culoare mai intensa. Se potriveste de sare si piper, se mai fierbe 5 minute, se presara verdeata tocata si se stinge focul.

Cine doreste ceva mai multa consistenta, poate adauga niste orez.
Este o mancare de vara mai gustoasa decat cu ardeii cruzi, care au un gust usor amarui.

Citeste si:
10 rețete internaționale de salată îndrăgite de români
10 rețete internaționale de...

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri