O masa delicioasa dupa o zi lunga la munca.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru pastrav la grill, cartofi cu pesto si sos de lamaie:

  • 2 pastravi medii
  • 2 fire rozmarin
  • 2 rosii
  • 2 catei mici de usturoi
  • sare, piper
  • 4 cartofi
  • 1 lingurita sos pesto
  • 1 lamaie mica
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura ulei masline
  • 4 linguri apa
  • patrunjel

Mod de preparare pastrav la grill, cartofi cu pesto si sos de lamaie:

Pastravii eu i-am primit eviscerati, gata curatati, asa ca am trecut direct la pregatirea lor: inauntru i-am sarat bine, am pus cate un fir de rozmarin , 2 catei de usturoi si 2 felii de rosii. I-am sarat si piperat bine si pe deasupra, apoi i-am pus in suportul special pentru peste.Am adaugat cate 2 felii de rosii deasupra. Daca nu aveti suport nu-i nimic , merg si pe gratar simplu, dar sa aveti grija cand ii intoarceti, caci, sunt mai fragili. Ii prajiti cam 9-10 minute pe fiecare parte , depinde si de marimea lor.

Intre timp, curatam, taiem cubulete si punem la fiert cartofii in apa cu sare. Ii verificam cu o furculita si cand sunt fierti ii strecuram si punem peste ei o lingurita de ulei de masline si sosul pesto. Amestecam cu grija.

Lamaia o spalam bine, 0 treime o feliem iar cealalta parte o stoarcem. Razuim marunt usturoiul, punem un praf de sare, apoi zeama de lamaie, apa si 1 lingura ulei de masline. Amestecam cu telul pana se omogenizeaza. Deasupra punem feliile de lamaie si patrunjelul tocat marunt.

Acum nu ne ramane nimic de facut decat sa ne asezam la masa, pofta buna!

pastrav la grill

O reteta propusa de blogul http luckycake.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Pentru cina: Pastrav la grill, cartofi cu pesto si sos de lamaie cu usturoi.