Cand esti in dubii culinare, prepara un ghiveci de legume. Nu numai ca e gata in 40 de minute, dar este si foarte gustos si consistent. Si colorat, daca alegi legumele potrivite.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ghiveci de legume:

  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei mai marisori
  • 2 vinete potrivite
  • 2 cartofi mari
  • un gogosar(se poate folosi si ardei gras)
  • o mana de fasole verde
  • 2 cani suc de rosii(facut din rosii decojite si pasate in mixer/blender)
  • verdeata

Mod de preparare ghiveci de legume:

Se toaca ceapa,morcovul si ardeiul/gogosarul. Celelalte legume se taie in bucati potrivite. Se pun la calit in ulei incins ceapa,morcovul si ardeiul, iar cand s-au inmuiat se adauga si dovlecelul impreuna cu vanata.Se sting cu suc de rosii si se da intr-un clocot. Se adauga fasolea verde rupta in bucati si curatata de ate si 1/2 ceasca apa, se fierbe pana ce legumele s-au patruns bine si sosul a scazut, se potriveste de sare si se presara cu verdeata din abundenta.

ghiveci legume

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Ghiveci de legume.