Ghiveci de legume

12:09, 9 Septembrie 2014 publicat în Retete culinare6 share-uri

Cand esti in dubii culinare, prepara un ghiveci de legume. Nu numai ca e gata in 40 de minute, dar este si foarte gustos si consistent. Si colorat, daca alegi legumele potrivite.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ghiveci de legume:

  • 2 cepe mari
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei mai marisori
  • 2 vinete potrivite
  • 2 cartofi mari
  • un gogosar(se poate folosi si ardei gras)
  • o mana de fasole verde
  • 2 cani suc de rosii(facut din rosii decojite si pasate in mixer/blender)
  • verdeata

Mod de preparare ghiveci de legume:

Se toaca ceapa,morcovul si ardeiul/gogosarul. Celelalte legume se taie in bucati potrivite. Se pun la calit in ulei incins ceapa,morcovul si ardeiul, iar cand s-au inmuiat se adauga si dovlecelul impreuna cu vanata.Se sting cu suc de rosii si se da intr-un clocot. Se adauga fasolea verde rupta in bucati si curatata de ate si 1/2 ceasca apa, se fierbe pana ce legumele s-au patruns bine si sosul a scazut, se potriveste de sare si se presara cu verdeata din abundenta.

Citeste si:
370.000 de PET-uri și 160.000 litri de ulei uzat, colectați în...
370.000 de PET-uri și 160.000...

O reteta recomandata de blogul poetagurmanda.blogspot.ro/

Citeste si:
Ce să faci în grădină la final de noiembrie?
Ce să faci în grădină la...

Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri