IN ACEST ARTICOL:
Inchipuiti-va un fel de gogosar mai mic, mai carnos si mai dulce. V-ati prins?

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru prune murate:

Pe lista de ingrediente avem, evident, prune (nu stiu cum se numeste soiul, sunt lunguiete si se desprind usor de pe sambure), un litru de apa, 8-10 linguri de otet, marar uscat, cuisoare, ienibahar, seminte de mustar, o floare de marar uscat si sare grunjoasa (o lingura mare la litrul de apa). Mie aceste cantitati mi-au ajuns pentru vreo trei borcane de circa 300 de mililitri, iar prune cred ca am avut putin peste un kilogram.

Am spalat prunele, le-am rupt in doua si le-am ingramadit in borcan, cu ienibahar si cuisoare intre ele. As fi vrut sa pun si miezul de la samburi, dar, pana sa ajung la faza asta a prepararii, l-am mancat. :)) Dupa care mi s-a lipit de mana niste usturoi si am pus doi catei (pe care i-am mancat apoi fara legatura cu prunele). Si o floare de marar uscat deasupra.

Am pus sarea in apa foarte calda si am amestecat pana s-a dizolvat. Atunci am turnat totul in borcane si le-am lasat la temperatura camerei (bucatariei, mai bine zis), cu farfurioare sub fund si cu capacele puse doar de forma. Cateva zile mai tarziu, adica dupa aproape o saptamana, saramura se colorase si o lasase mai moale cu fermentarea. Atunci am pus capacul si am mutat la rece prunele aproape murate.

Cred ca marele secret in reusita acestei muraturi sta in cat sunt de coapte prunele. Daca sunt prea crude, iese ceva cam acrisor. Daca sunt prea coapte, gustul final poate fi greoi, mai ales pentru cei carora nu le plac in mod deosebit combinatiile de acru cu dulce. Cele abia date in parg si care se rup usor, dar fara sa se scurga sucul ies demential.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul /www.bucatareli.com/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri