Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru focaccia:
Se amesteca 300 grame de faina cu un pliculet de drojdie uscata, un varf de sare si 1 lingurita de zahar brun. Se adauga 3 linguri de ulei de masline si se amesteca bine cu o lingura. Se adauga cam un pahar de apa calduta si se amesteca in continuare cu lingura pana cand aluatul tipa dupa framantat. I se face voia vreo 5 minute si apoi se lasa timp de o ora in loc fara curent si acoperit cu un servet.
Se formeaza focaccia. Mie nu-mi place sucitorul deloc, asa ca am facut asta cu mana. Din cantitatile de mai sus mi-au iesit doua destul de mari. Se ung cu ulei de masline, se presara cu sare amestecata cu busuioc si se pun rosii cherry din loc in loc, masline negre si oregano proaspat. Eu le-am impins pe toate in aluat, nu le-am lasat deasupra.
Se mai lasa la crescut o jumatate de ora si se pun la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 30 minute. Se rupe pofticios din ele, se mananca goale, reci sau aburinde, cert e ca sunt foarte gustoase.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară