Reteta italiana: Focaccia

12:08, 17 August 2014 publicat în Retete culinare7 share-uri

E seducatoare si pufoasa, aromata si destul de rapid de facut.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru focaccia:

Se amesteca 300 grame de faina cu un pliculet de drojdie uscata, un varf de sare si 1 lingurita de zahar brun. Se adauga 3 linguri de ulei de masline si se amesteca bine cu o lingura. Se adauga cam un pahar de apa calduta si se amesteca in continuare cu lingura pana cand aluatul tipa dupa framantat. I se face voia vreo 5 minute si apoi se lasa timp de o ora in loc fara curent si acoperit cu un servet.

Citeste si:
Ritual de Lună Nouă pentru setarea intențiilor și manifestarea...
Ritual de Lună Nouă pentru...

Se formeaza focaccia. Mie nu-mi place sucitorul deloc, asa ca am facut asta cu mana. Din cantitatile de mai sus mi-au iesit doua destul de mari. Se ung cu ulei de masline, se presara cu sare amestecata cu busuioc si se pun rosii cherry din loc in loc, masline negre si oregano proaspat. Eu le-am impins pe toate in aluat, nu le-am lasat deasupra.

Se mai lasa la crescut o jumatate de ora si se pun la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 30 minute. Se rupe pofticios din ele, se mananca goale, reci sau aburinde, cert e ca sunt foarte gustoase.

Citeste si:
Impetigo – simptome, cauze, tratament
Impetigo – simptome, cauze,...

Aceasta reteta a fost propusa de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri