Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru briose picante cu ciuperci:
- 2 oua
- 125 g unt moale
- 200 g iaurt 3,5% grasime
- 150 g cascaval
- 280 g ciuperci
- 2 ardei iuti proaspeti
- 300 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- cimbrisor proaspat
- (optional) 1 lingura mac, 1 lingura susan
Mod de preparare briose picante cu ciuperci:
Incingem cuptorul la 190 de grade Celsius. Intr-o sita scurgem bine de tot ciupercile, le lasam deoparte. Pastram cateva feliute de ciuperci pentru ornat. Radem cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un castron amestecam faina impreuna cu praful de copt, sarea si piperul. Curatam de seminte ardeii iuti, dupa care ii tocam bucatele mici.
Intr-un castron incapator mixam untul moale, adaugam pe rand ouale, dupa care incorporam iaurtul. Adaugam treptat amestecul de faina si amestecam usor cu ajutorul unui tel. La sfarsit adaugam frunzulite de cimbrisor proaspat, ardeii iuti tocati, cascavalul ras si ciupercile scurse. Amestecam bine.
Pregatim tavita speciala pentru briose impreuna cu hartiile speciale pentru muffins, umplem 3 sferturi fiecare compartiment cu aceasta compozitie. Pe deasupra presaram cu bobite de mac sau susan.
Pe deasupra punem cate 1-2 feliute din ciupercile pastrate mai devreme. Dam tava la cuptorul incins pentru 25-30 de minute pana ce se rumenesc frumos pe deasupra.
Briosele sunt parfumate, gustoase, usor picante, dar nu foarte! Sunt un excelent aperitiv, numai bune de servit dimineata, sau ca gustare la servici, in calatorii, pe munte sau in drumetii.
O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.
SOS Satele Copiilor organizează a treia ediție a festivalului de bine FestiSAT
Doar un sfert dintre români redirecţionează 3,5% din impozitul pe venit către un ONG, deși este gratuit!
APAN România organizează cea mai importantă conferință dedicată persoanelor cu scleroză multiplă, pe 30-31 mai la Hotel Caro