Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru briose picante cu ciuperci:
- 2 oua
- 125 g unt moale
- 200 g iaurt 3,5% grasime
- 150 g cascaval
- 280 g ciuperci
- 2 ardei iuti proaspeti
- 300 g faina
- 2 lingurite praf de copt
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- cimbrisor proaspat
- (optional) 1 lingura mac, 1 lingura susan
Mod de preparare briose picante cu ciuperci:
Incingem cuptorul la 190 de grade Celsius. Intr-o sita scurgem bine de tot ciupercile, le lasam deoparte. Pastram cateva feliute de ciuperci pentru ornat. Radem cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Intr-un castron amestecam faina impreuna cu praful de copt, sarea si piperul. Curatam de seminte ardeii iuti, dupa care ii tocam bucatele mici.
Intr-un castron incapator mixam untul moale, adaugam pe rand ouale, dupa care incorporam iaurtul. Adaugam treptat amestecul de faina si amestecam usor cu ajutorul unui tel. La sfarsit adaugam frunzulite de cimbrisor proaspat, ardeii iuti tocati, cascavalul ras si ciupercile scurse. Amestecam bine.
Pregatim tavita speciala pentru briose impreuna cu hartiile speciale pentru muffins, umplem 3 sferturi fiecare compartiment cu aceasta compozitie. Pe deasupra presaram cu bobite de mac sau susan.
Pe deasupra punem cate 1-2 feliute din ciupercile pastrate mai devreme. Dam tava la cuptorul incins pentru 25-30 de minute pana ce se rumenesc frumos pe deasupra.
Briosele sunt parfumate, gustoase, usor picante, dar nu foarte! Sunt un excelent aperitiv, numai bune de servit dimineata, sau ca gustare la servici, in calatorii, pe munte sau in drumetii.
O reteta recomandata de blogul andreeachinesefood.blogspot.ro
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară