Pepenele galben, vedeta verii, este racoritor in orice conjunctura. De data aceasta, intr-un tort. Incearca-l si tu!

Timp de preparare: 6 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tort cu pepene galben

  • 1 blat de pandispan din 5 oua
  • 1 pepene galben ( cca. 1 kg)
  • 5 linguri suc de lamaie
  • 100 g. zahar
  • 20 g. gelatina
  • 300 g. frisca

Mod de preparare tort cu pepene galben:

Din pulpa de pepene se taie 2 felii groase de 2 cm. Cu o forma de frusecuri se scot inimioare si stelute, care se stropesc cu 1 lingura suc de lamaie dupa care se dau la frigider. Restul de pulpa de pepene se paseaza cu mixerul, impreuna cu zaharul si 4 linguri de suc de lamaie. Gelatina o dizolvam in apa rece (o cana) si apoi o incalzim la microunde dara cu grija sa nu o lasam sa fiarba. Lichidul il turnam peste piureul de pepene galben. Se introduce apoi la frigider pentru cca.15 minute.
Se bate frisca. Cand piureul de pepene incepe sa se intareasca, se inglobeaza in el frisca batuta. Crema de fructe se repartizeaza pe blat si se decoreaza cu inimioare si stelute din pepene galben.

O reteta propusa de: mateescu alina (garbo001796)


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Desertul de duminica: tort cu pepene galben.