Timp de preparare: 6 - ore
Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru tort cu pepene galben
- 1 blat de pandispan din 5 oua
- 1 pepene galben ( cca. 1 kg)
- 5 linguri suc de lamaie
- 100 g. zahar
- 20 g. gelatina
- 300 g. frisca
Mod de preparare tort cu pepene galben:
Din pulpa de pepene se taie 2 felii groase de 2 cm. Cu o forma de frusecuri se scot inimioare si stelute, care se stropesc cu 1 lingura suc de lamaie dupa care se dau la frigider. Restul de pulpa de pepene se paseaza cu mixerul, impreuna cu zaharul si 4 linguri de suc de lamaie. Gelatina o dizolvam in apa rece (o cana) si apoi o incalzim la microunde dara cu grija sa nu o lasam sa fiarba. Lichidul il turnam peste piureul de pepene galben. Se introduce apoi la frigider pentru cca.15 minute.
Se bate frisca. Cand piureul de pepene incepe sa se intareasca, se inglobeaza in el frisca batuta. Crema de fructe se repartizeaza pe blat si se decoreaza cu inimioare si stelute din pepene galben.
O reteta propusa de: mateescu alina (garbo001796)
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?