Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ardei umpluti cu carne de vitel si pui:
- 400 gr carne de vitel
- 200 gr pulpe de pui dezosate
- 2 linguri orez
- 1 ceapa potrivita
- patrunjel verde
- 1 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 7 ardei mari (sau 10 mici)
Sos:
- 1 l suc de rosii de casa
- 2-3 linguri ulei
- 2 linguri faina
- 2 linguri zahar
- un pic de sare
- busuioc verde
Mod de preparare ardei umpluti cu carne de vitel si pui:
Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie, fiecare cu ce are. Eu si pt ceapa folosesc robotul. Amestecam intr-un bol carnea, ceapa tocata, orezul spalat bine si scurs de apa, sarea, piperul si patrunjelul tocat.
Ardeii ii spalam, taiem partea de sus si scobim semintele.
Umplem fiecare ardei cu compozitia de carne.
Punem ardeii umpluti intr-un vas termorezistent, acoperim cu apa, adaugam putina sare in apa, punem capacul si dam la cuptorul preincalzit la 180-190 e grade timp de o ora.
In acest timp pregatim sosul.
Punem intr-un vas 2 -3 linguri de ulei si amestecam cu 2 linguri rase de faina. Adaugam treptat sucul de rosii si amestecam sa nu se formeze cocoloase, apoi punem pe foc. ( Eu incerc sa evit prajitul uleiului mai ales cu faina, dar daca doriti puteti incalzi mai intai uleiul cu faina apoi sa adaugati bulionul) .
Adaugam in sos putina sare si doua linguri de zahar si lasam sa fiarba timp de 15 minute pana se ingroasa. Amestecam din cand in cand sa nu se prinda de fundul vasului. Adaugam busuiocul tocat si mai lasam sa fiarba 5 minute apoi oprim focul.
Ardeii umpluti fierti ii scoatem din apa cu o lingura lasam sa se scurga de apa si ii punem in sosul de rosii.
Servim cald.
Pofta mare!
Aceasta reteta a fost oferita de blogul timeaioo.blogspot.ro
McHappy Day 2025®: când faptele bune țin familiile împreună
Prelungim termenul de înscriere ca voluntar pentru copiii abandonați. Ultima zi de înscriere: 10 octombrie
Un român câștigă Premiul Next Generation Design pentru bicicleta hibrid-electrică SYNTHESIS
Ajungem MARI lansează Muzeul Viu al Empatiei