Aceasta supa merge foarte repede, este cremoasa si aromata, cu carne din belsug.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru supa cremoasa de pui cu orez:

  • 1 piept de pui
  • o ceasca de amestec de orez salbatic
  • 1 ceapa
  • 2 morcovi
  • 1 telina mica
  • 1/2 pachet de unt
  • 3 catei de usturoi
  • 4 linguri de faina
  • 2 cesti de lapte
  • 1/2 ceasca de smantana
  • 1/4 lingurita de cimbru
  • 1/4 lingurita maghiran
  • sare si piper dupa gust
  • supa se fierbe in aproximativ 2 litri de apa

Mod de preparare supa cremoasa de pui cu orez:

Fierbeti orezul conform indicatiilor de pe ambalaj. Nu il fierbeti foarte moale. In oala in care vreti sa pregatiti supa, caliti in unt pieptul de pui taiat cubulete, pana se albeste carnea. Adaugati ceapa, morcovii, telina si usturoiul, adaugati apa si lasati supa la fiert. Adaugati maghiranul si cimbrul.

Cand s-au fiert carnea si legumele, adaugati orezul sa fiarba pana se inmoaie de tot.
Intre timp amestecati faina cu laptele, treptat, iar cand aveti o pasta fina adaugati amestecul in supa si lasati sa dea in clocot. Inainte sa luati supa de pe foc, adaugati si smantana.

supa cremoasa de pui

O reteta recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Reteta pentru pranz: Supa cremoasa de pui cu orez salbatic.