Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru negresa cu mascarpone:
Pentru aluat
- 300 gr ciocolata
- 240 gr unt
- 150 gr zahar
- 4 oua intregi
- 4 albusuri
- 120 gr faina
- 30 gr de cacao
Pentru crema
- 450 gr mascarpone
- 50 gr de zahar
- 4 albusuri
- esenta de vanilie
Mod de preparare negresa cu mascarpone:
Topiti ciocolata in bain-marie si lasati-o putin deoparte sa se raceasca. Intre timp, bateti untul cu zaharul, apoi adaugati cele 4 oua si 4 albusuri. Integrati si ciocolata, apoi adaugati faina amestecata cu cacao.
Turnati aluatul intr-o tava de tapetata cu hartie de copt, pastrand o ceasca de aluat pentru a o folosi la final.
*eu am folosit o tava de 20X30cm
Intr-un alt vas, amestecati mascarpone cu zaharul, albusurile si vanilia. Intindeti crema de mascarpone peste aluatul turnat in tava, iar peste puneti restul de aluat, amestecandu-l usor in crema cu o furculita.
Coaceti pentru aproximativ 40-50 de minute, pana cand daca ridicati usor hartia de copt, marginile prajiturii se desprind.
Lasati sa se raceasca in tava inainte de a o taia.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?