Daca va este pofta de o prajitura cu ciocolata, dar va doriti ceva mai special, va recomand sa incercati aceasta reteta deosebita de negresa cu mascarpone. Prajitura este usor de facut chiar si de un incepator in bucatarie si desi ii lipseste crema propriu-zisa, partea de mascarpone o apropie mult de un cheesecake.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru negresa cu mascarpone:

Pentru aluat

  • 300 gr ciocolata
  • 240 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 oua intregi
  • 4 albusuri
  • 120 gr faina
  • 30 gr de cacao

Pentru crema

  • 450 gr mascarpone
  • 50 gr de zahar
  • 4 albusuri
  • esenta de vanilie

Mod de preparare negresa cu mascarpone:

Topiti ciocolata in bain-marie si lasati-o putin deoparte sa se raceasca. Intre timp, bateti untul cu zaharul, apoi adaugati cele 4 oua si 4 albusuri. Integrati si ciocolata, apoi adaugati faina amestecata cu cacao.

Turnati aluatul intr-o tava de tapetata cu hartie de copt, pastrand o ceasca de aluat pentru a o folosi la final.
*eu am folosit o tava de 20X30cm

Intr-un alt vas, amestecati mascarpone cu zaharul, albusurile si vanilia. Intindeti crema de mascarpone peste aluatul turnat in tava, iar peste puneti restul de aluat, amestecandu-l usor in crema cu o furculita.

Coaceti pentru aproximativ 40-50 de minute, pana cand daca ridicati usor hartia de copt, marginile prajiturii se desprind.
Lasati sa se raceasca in tava inainte de a o taia.

negresa cu mascarpone

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Negresa cu mascarpone.