12:07, 4 Iulie 2014 publicat în Retete culinare

Daca va este pofta de o prajitura cu ciocolata, dar va doriti ceva mai special, va recomand sa incercati aceasta reteta deosebita de negresa cu mascarpone. Prajitura este usor de facut chiar si de un incepator in bucatarie si desi ii lipseste crema propriu-zisa, partea de mascarpone o apropie mult de un cheesecake.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru negresa cu mascarpone:

Pentru aluat

Citeste si:
Farmec relansează gama Gerovital H3 Hyaluron C cu un nou concept...
Farmec relansează gama...
  • 300 gr ciocolata
  • 240 gr unt
  • 150 gr zahar
  • 4 oua intregi
  • 4 albusuri
  • 120 gr faina
  • 30 gr de cacao

Pentru crema

  • 450 gr mascarpone
  • 50 gr de zahar
  • 4 albusuri
  • esenta de vanilie

Mod de preparare negresa cu mascarpone:

Topiti ciocolata in bain-marie si lasati-o putin deoparte sa se raceasca. Intre timp, bateti untul cu zaharul, apoi adaugati cele 4 oua si 4 albusuri. Integrati si ciocolata, apoi adaugati faina amestecata cu cacao.

Citeste si:
Dieta Keto, stilul de viață care învață organismul să ardă toate...
Dieta Keto, stilul de viață...

Turnati aluatul intr-o tava de tapetata cu hartie de copt, pastrand o ceasca de aluat pentru a o folosi la final.
*eu am folosit o tava de 20X30cm

Intr-un alt vas, amestecati mascarpone cu zaharul, albusurile si vanilia. Intindeti crema de mascarpone peste aluatul turnat in tava, iar peste puneti restul de aluat, amestecandu-l usor in crema cu o furculita.

Coaceti pentru aproximativ 40-50 de minute, pana cand daca ridicati usor hartia de copt, marginile prajiturii se desprind.
Lasati sa se raceasca in tava inainte de a o taia.

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri