Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru prajitura cu cirese negre:
- 5 oua
- un varf de sare
- 170 gr zahar
- 250-300 gr faina in functie de marimea oului
- 100 ml ulei
- 1/2 plic praf de copt
- 1 plic zahar vanilat
- 4 linguri apa fierbinte
- 1 lingura cacao
- 1 lingura lapte
- 400 gr cirese negre
Mod de preparare prajitura cu cirese negre:
Mai intai pregatim ciresele, adica le spalam si le scoatem samburii.
Mixam spuma albusurile cu un varf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam inca 2-3 minute alternand adaugarea zaharului cu apa fierbinte. Urmeaza apoi galbenusurile frecate cu uleiul si mixam din nou. La final incorporam faina amestecata cu praful de copt, folosind o spatula.
Turnam compozitia intr-o tava (aprox 25/35 cm) tapetata cu hartie de copt. Pastram din compozitie aprox 6-7 linguri pe care le omogenizam cu cacaua si o lingura de lapte. Cu o lingurita trasam dungi cu compozitia de cacao apoi cu un betigas amestecam putin cu compozitia alba (vezi poze). Deasupra asezam ciresele si dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 25-30 de minute.
Scoatem din cuptor si apoi din tava si cand s-a racit putin, pudram cu zahar pudra, feliem si servim.
Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/
Dincolo de nopțile nedormite – Inegalitatea tăcută cu care se confruntă comunitatea LGBT+
Studiu: 11% dintre români nu merg niciodată la evenimente culturale! Lipsa timpului și a banilor sunt principalele motive
Frica de stomatolog, o realitate ignorată: 75% dintre români se plâng de o sănătate orală proastă - sau foarte proastă
Între un copil de 14 ani și un bărbat de 40 de ani NU există o relație de iubire. Nu a fost o poveste de dragoste. A fost abuz.