Un desert elegant, racoros, perfect pentru zilele claduroase.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru parfait de zmeura:

  • 3 galbenusuri
  • 150 grame zahar
  • 1250 ml lapte clocotita
  • 200 grame zmeura
  • 300 grame frisca lichida batuta
  • 250-300 grame ricotta sau branza de capra
  • ulei pentru uns tava.

Pentru sos: 150 grame zmeura, 3-4 linguri de zahar brun (muscovado).

Mod de preparare parfait de zmeura:

1. Se foloseste o tava de chec care se unge cu ulei si se tapeteaza cu folie alimentara de plastic.

2. Se omogenizeaza galbenusurile cu zaharul, peste care se toarna treptat laptele clocotit, amestecand in continuu. Se lasa compozitia la racit.

3. Frisca se bate spuma, iar branza se mixeaza cu zmeura, dupa care se amesteca cu frisca batuta.

4. Se amesteca compozitia de lapte cu cea de branza dupa care se toarna intreaga compozitie omogenizata in tava de chec.

5. Se lasa la congelator pentru cateva ore.

6. Inainte de servire se scoate de la congelator si se lasa in frigider pentru minim o ora.

7. Sosul se prepara astfel: se pune intr-o tigaie zmeura si zaharul, se lasa la foc mic pana se zdrobeste zmeura amestecand din cand in cand. La racire sosul se va ingrosa usor.

8. Se paseaza totul printr-o strecuratoare.

9. Parfait-ul se serveste taiat felii impreuna cu sosul de zmeura.

parfait de zmeura

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul bucatariacumirodenii.ro/


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Rasfat de vara: Parfait de zmeura.