12:05, 31 Mai 2014 publicat în Retete culinare2 share-uri

O reteta gustoasa si simplu de preparat.

Dificultate: redusa

Ingrediente de trebuinta in reteta: creveti mari, rosii, usturoi, ardei iute, gogosari/ ardei gras rosu, busuioc verde, marar verde, patrunjel verde, sare grunjoasa, piper boabe, crengute de cimbru, foi de dafin, ulei de masline, zeama de lamaie.

Citeste si:
De International Chefs Day, Nestlé promovează gătitul împreună cu...
De International Chefs Day,...

Cum utilizam fructele de mare, cumparate din market ? Pe la noi neproducandu-se creveti, cumperi din market creveti mari, congelati (sau cum scrie pe punga, cu glazura 15-20 %, adica cu gheata de import), ceva mai accesibili ca pret. Crevetii proaspeti sunt asa de scumpi ca te si temi sa citesti pretul. Crevetii nu se lasa la decongelat. Se vor gati congelati, deoarece sunt prefierti si gatiti deja cam pe jumatate.

Gogosarul se taie in cuburi, iar usturoiul se feliaza subtire.

Citeste si:
Common Parts: design fabulos si haine prietene cu mediul
Common Parts: design fabulos...

Se incinge ulei de masline intr-o tigaie cu margini inalte. Se adauga gogosarul taiat in cuburi si usturoiul feliat subtire. Se calesc putin, fara a se arde usturoiul. Se amesteca cu o lingura din lemn pentru omogenizarea calirii ingredientelor.

Se adauga cateva felii subtiri de ardei iute. Rosiile se toaca marunt si se adauga peste gogosar si usturoi. Se amesteca cu lingura de lemn pana se formeaza un sos omogen, gros. Sosul format se condimenteaza cu sare grunjoasa, piper boabe proaspat macinat, dupa gust. In sosul format, se adauga cateva crengute de cimbru, foi de dafin. Cand sosul gros, de rosii, fierbe, se adauga crevetii inghetati si se lasa sa fiarba in continuare timp de 8-10 minute (dupa marimea crevetilor), timp in care crevetii devin rosiatici. Se stropeste cu vin alb, sec, imediat ce se adauga crevetii in sosul de rosii.

Mic secret culinar ! Crevetii nu se lasa prea mult sa fiarba (doar cat sa se coloreze cozile, in rosu mai inchis si carnea in rozaliu), deoarece se intaresc si isi pierd din savoare.
Busuiocul verde si patrunjelul verde se toaca marunt si se adauga peste sosul de rosii fierbinte. Se adauga zeama de lamaie.

Se opreste focul si se acopera tigaia pentru 5-10 minute, timp in care se omogenizeaza gusturile ingredientelor folosite.

Crevetii preparati in sos de rosii se servesc cu orez.

Aceasta reteta a fost testata si recomandata de blogul www.despremancare.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri