Dificultate: medie
Ingrediente necesare pentru paine rapida cu seminte:
- 500g faina
- cate o lingura de seminte de mac, susan, in, dovleac, floarea-soarelui, ceapa, fenicul (nu-i musai sa puneti din toate - vedeti de care gasiti prin camara)
- 400ml iaurt
- 2 lingurite de bicarbonat de sodiu
- 1 lingurita de sare
Mod de preparare paine rapida cu seminte:
E gata in 2 timpi si 3 miscari: intr-un bol mare, amesteci faina cu sarea si bicarbonatul. Faci o "fantanica" in centru si torni deasupra semintele si iaurtul. Amesteci pana rezulta un aluat moale, pe care il transferi pe blatul pudrat cu faina si il framanti usurel 1 minut sau 2 (painii asteia ii displace sa fie framantata pe cat imi displace mie s-o framant)
Da-i painii o forma lunguiata, aseaz-o in tava, cresteaz-o de cateva ori cu cutitul si pudrez-o cu un amestec de faina, malai si inca niste seminte amestecate dupa cum te taie capul. Mai departe, la cuptor cu ea timp de 45-50 de minute (la 190grade).
E gata cand suna a gol daca o ciocanesti pe fund.
Daca-ti place painea cu coaja crocanta, las-o sa se raceasca descoperita, pe un gratar. Daca vrei coaja mai moale, las-o la racit invelita intr-un prosopel de bumbac.
E buna oricum, dar cel mai, cel mai buna e calda! Cu putin ulei de masline deasupra, n-o sa mai vrei/poti sa te opresti din mancat...Motiv pentru care va parasesc acum si ma intorc la painea mea.
Aceasta reteta a fost propusa de blogul www.leblogpiquant.com/
De ce ajung femeile din România la psiholog. ”Trăim într-o cultură în care femeia e învățată să pună nevoile celorlalți înainte”
Metroul bucureștean scurtează drumul spre prevenția cancerelor asociate infecției cu HPV
“Love Fair”, târgul caritabil care schimbă soarta animalelor fără stăpân
Țările din Europa în care se fac cele mai multe transplanturi de celule stem. Pe ce loc e România?