IN ACEST ARTICOL:
Insalata caprese (traducerea ar fi salata din Capri) este o foarte simpla salata de rosii, niste busuioc pentru un plus de aroma si felii de mozarella (de vaca sau de bivolita). Prin excelenta, aceasta salata figureaza in meniul italienilor ca un aperitiv.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru insalata caprese:

  • rosii - nu am o cantitate clar stabilita, totdeauna decid "la ochi" in timp ce o prepar - pentru o portie folosesc cam 10 rosii cherry sau 3 rosii mari
  • branz tofu - doua trei felii de grosute pe care le tai patrate cat sa poata fi luate in varful furculitei.
  • 1 fir de busuioc (stilul clasic) sau alte verdeturi ce va plac. Eu am cumparat o cutie cu vlastari de creson - cei ce se pricep mai mult ca mine, spun ca vlastarii sunt o adevarata mina de sanatate, acele mici plantute sunt adevarate bombe de vitamine si nutrienti.
  • ulei de masline - 1 lingura
  • un strop de otet balsamic
  • sare, piper

Mod de preparare insalata caprese:

Rosiile spalate si taiate ca pentru salata se toarna intr-un bol, se stropesc cu ulei de masline, se potrivesc la gust cu sare, piper, putin otet. Adaugam si bucatile taiate de tofu, deasupra presaram verdeata (adica, in cazul meu, vlastarii de creson) , amestecam totul cu grija (ca sa nu zdrobim ingredientele) - asta pentru un plus de omogenizare si gata: avem o minunata gustare - nu pot sa spun ca tine de foame prea mult dar e gustoasa si plina de sanatate. Parol!

O reteta recomandata de blogul casutalaurei.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri