Ingrediente pasca slovaca:
Pentru aluatul de baza
- 1 cub de drojdie
- 230 g apa calda
- 1 lingurita de zahar
- 250 g lapte fiert
- 200 g zahar
- 800 g faina
- 200 g Gustul untului Koliba
- 2 lingurite de sare
- 3 oua
Pentru aluatul cu branza
- 1 cub de drojdie
- 150 g lapte cald
- 1 lingurita de zahar
- 500 g urda dulce Ricoletka de la Koliba
- stafide
- 4 galbenusuri
- 200 g zahar
- 1 lingurita sare
- 1 lingurita praf de copt
- 300 g faina
Pasca slovaca: Mod de preparare
Se pune in apa calda drojdia si o lingurita de zahar si se lasa sa se topeasca timp de 5 minute. Dupa care se adauga laptele incalzit, zahar si Gustul untului de la Koliba. Se pune faina intr-un bol si se amesteca cu sare, oua si compozitia din lapte. Se framanta aluatul pana devin elastic, se acopera si se lasa la dospit intr-un loc cald timp de 2 ore.
Intre timp se pregateste aluatul cu urda. Se pune drojdia in laptele incalzit si o lingurita de zahar. Se lasa pentru 5 minute, dupa care se adauga peste urda dulce Ricoletka de la Koliba si se amesteca cu stafide, galbenusurile, zahar, sare, praf de copt si faina. Se framanta bine, dupa care se lasa la crescut pentru 2 ore.
Odata crescut aluatul simplu, se rupe in doua bucati inegale. Se mai framanta putin aluatul mare si i se da o forma rotunda, iar deasupra, de jur imprejur, se intinde aluatul din urda Ricoletka. Se pune apoi intr-o tava unsa cu Gustul untului de la Koliba si se lasa sa creasca pentru 30-45 minute. Aluatul mai mic se foloseste pentru a orna pasca, sub forma de impletitura. Se unge deasupra cu galbenus si se baga la copt la 350 g pentru 50 minute.
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară