Pranz de primavara: Risotto cu leurda si creveti

12:04, 3 Aprilie 2014 publicat în Retete culinare2 share-uri

Daca iti plac crevetii si leurda, atunci aceasta reteta va reprezenta un pranz excelent pentru tine. Pe langa gustul deosebit, adaugam ca se prepara destul de rapid. Nu exista niciun motiv pentru care sa nu prepari aceasta reteta.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru risotto cu leurda si creveti:

  • 200 gr orez arborio
  • 40 gr unt
  • 1 lingura de ulei
  • 3-4 cepe verzi (fara partea verde)
  • 50 gr leurda
  • 1 catel de usturoi
  • 1 litru de supa
  • 50 ml vin
  • 30 gr parmezan
  • 10-15 creveti

Mod de preparare risotto cu leurda si creveti:

Mai intai am pus intr-o tigaie cu diametru mare (pentru o mai buna evaporare) uleiul si am calit foarte putin ceapa si usturoiul (tocate marunt). Am adaugat peste orezul si am calit usor, pana cand bobul de orez a devenit opac si a inceput sa raspandeasca un miros dulceag.
Atunci am stins cu vin si am inceput sa adaug, polonic cu polonic supa. De asemenea, tot acum am adaugat si crevetii.

Citeste si:
370.000 de PET-uri și 160.000 litri de ulei uzat, colectați în...
370.000 de PET-uri și 160.000...

Este important de acum sa adaugati supa incet. In primul rand, trebuie sa o incalziti putin si lasati oala langa cea de orez. Puneti cate un polonic si amestecati ocazional in orez. Adaugati urmatorul polonic de supa doar dupa ce s-a absorbit cel dinainte.

Cand orezul este fiert, adaugati leurda taiata, untul si parmezanul. Amestecati pana compozitia se leaga, untul si parmezanul se topesc si serviti imediat!

Citeste si:
De Ziua Internațională Pentru Eliminarea Violenței Asupra Femeii,...
De Ziua Internațională Pentru...

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul amainbucatarie.blogspot.ro/


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri