3 Aprilie 2014 publicat în Retete culinare 65 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Aceasta tocanita este foarte spornica si aromata, nu doar datorita legumelor, ci si acestui peste raspandit si nu foarte scump, care aduce sanatatii noastre, prin prisma acizilor grasi omega 3 si proteinelor, suplimente nutritive .

Timp de preparare: 1 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de naut cu macrou:

  • 8 bucati de macrou
  • 800 g naut fiert si scurs
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe mari
  • 400 g rosii cuburi (conserva)
  • sare,piper
  • 3 foi de dafin
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • patrunjel

Mod de preparare tocanita de naut cu macrou:

Cineva spunea ca orice mancare incepe cu doua cepe, asa se intampla si in cazul aceste tocanite dulci si aromata cu peste.

Am curatat, spalat si taiat ceapa si ardeii, julien. Pestele l-am curatat foarte bine de intestine, apoi l-am spalat sub jetul de apa rece sa elimin toata partea urata din interior. Pestele l-am presarat cu sare, piper si l-am fript in tigaia antiaderenta in foarte putin ulei, pe ambele parti.
Il scoatem si-l lasam deoparte.

Intr-o cratita intinsa am inabusit ceapa si ardeiul in 100 ml ulei, presarate cu putina sare; va scoate dulceata legumelor in evidenta..Am pus capacul si le-am lasat asa pentru 5 minute. Au sarit in schema si foile de dafin cu cimbrul. Amestecam si adaugam rosiile. Le lasam sa se imprieteneasca pe foc mic cateva minute si turnam boabele de naut. Punem o cana de apa, acoperim si lasam sa dea cateva clocote. Asezam pestii fripti deasupra si mai dam la cuptor uncins pentru 15 minute, suficient ca pestele sa-si lase gustul puternic in tocanita.
Servim cu patrunjel tocat.



Pofta buna !

O reteta recomandata de blogul calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri