Nu cunoastem niciun motiv pentru care sa nu consumam spaghete. Mai ales cand sunt facute din faina integrala si preparate cu leurda si branza tofu. Nici voi nu veti mai avea (daca aveati cumva), dupa ce incercati o portie de spaghete cu sos de leurda.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru spaghete integrale cu sos special de leurda:

  • 150-200 grame spaghette integrale
  • 80 grame leurda proaspata
  • 2 lingurite seminte de in alb
  • 130 grame branza tofu
  • 30 grame fistic crud macinat
  • 4 linguri ulei de sofranel
  • cateva fire de chives
  • sare de mare rosie

Mod de pregatire spaghete integrale cu sos de leurda:

1. Se fierb pastele 9-10 minute in apa clocotita cu sare si ulei sau conform instructiunilor de pe ambalaj, se scurg si adauga putin ulei de masline. Eu am folosit spaghetti integrale luate de la Lidl, sunt super bune, iar al dente sunt un deliciu.
2. Sosul de leurda se pregateste astfel: se spala leurda, se sterge bine si se toaca marunt in blender cu uleiul de sofranel, semintele de in, branza tofu taiata felii, fisticul, chives si sarea de mare.
3. Sosul obtinut se presara peste spaghette si se serveste din belsug pana mai gasiti leurda in piete sau la padure.

spaghete integrale cu sos special de leurda

O reteta recomandata de blogul culinariadaciana.blogspot.ro


Vizionare placuta

Aboneaza-te la Garbo sau conecteaza-te prin Facebook pentru a primi periodic articole similare.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Spaghete integrale cu sos special de leurda.