2 Aprilie 2014 publicat în Retete culinare 6 share-uri

Parada verdeturilor de primavara este mereu surprinzatoare si colorata. Zic sa profitam de ele cat tine sezonul si sa preparam mancaruri care mai de care. Astazi profitam de loboda si o facem ciorba. Cu cartofi, bors si leustean.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru ciorba de loboda si cartofi:

o farfurie adanca plina cu loboda (eu am avut 3 legaturi mari), o ceapa mare sau o legatura de ceapa verde, 500 g cartofi, verdeata tocata, leustean, un morcov si o radacina de patrunjel, sare, piper, 300 ml de bors din tarate sau orice altceva folositi pentru a acri ciorba, 50 ml ulei, smantana proaspata.

Mod de preparare ciorba de loboda si cartofi:

Cartofii se taie sferturi. Loboda se curata de tulpinile mai groase si se taie ca salata verde. Ceapa se taie marunt, morcovul si patrunjelul se taie fideluta sau se dau prin razatoarea mare. Leusteanul - cam 4-5 frunze - se rupe cu mana în bucati.

Ceapa amestecata cu o lingurita rasa de sare se caleste în ulei pe foc moale, înabusit, ideal chiar ]n oala ]n care preparati ciorba. Dupa 2 minute se adauga morcovul si patrunjelul, apoi, dupa alte 2-3 minute se adauga loboda. Se mai lasa sa se caleasca maxim 3 minute, apoi se toarna cca 2 litri de apa rece. Se adauga si cartofii. Se lasa la fiert pe foc potrivit 20 de minute. Cartofii ar trebui sa fie fierti acum. Se pune borsul (fiert sau crud) si se mai fierbe înca 2-3 minute, apoi se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata tocata si leusteanul si se poate închide focul.

O reteta recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri