Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de loboda si cartofi:
o farfurie adanca plina cu loboda (eu am avut 3 legaturi mari), o ceapa mare sau o legatura de ceapa verde, 500 g cartofi, verdeata tocata, leustean, un morcov si o radacina de patrunjel, sare, piper, 300 ml de bors din tarate sau orice altceva folositi pentru a acri ciorba, 50 ml ulei, smantana proaspata.
Surse bogate de antioxidanți pentru anotimpul rece

Mod de preparare ciorba de loboda si cartofi:
Cartofii se taie sferturi. Loboda se curata de tulpinile mai groase si se taie ca salata verde. Ceapa se taie marunt, morcovul si patrunjelul se taie fideluta sau se dau prin razatoarea mare. Leusteanul - cam 4-5 frunze - se rupe cu mana în bucati.
Ceapa amestecata cu o lingurita rasa de sare se caleste în ulei pe foc moale, înabusit, ideal chiar ]n oala ]n care preparati ciorba. Dupa 2 minute se adauga morcovul si patrunjelul, apoi, dupa alte 2-3 minute se adauga loboda. Se mai lasa sa se caleasca maxim 3 minute, apoi se toarna cca 2 litri de apa rece. Se adauga si cartofii. Se lasa la fiert pe foc potrivit 20 de minute. Cartofii ar trebui sa fie fierti acum. Se pune borsul (fiert sau crud) si se mai fierbe înca 2-3 minute, apoi se potriveste de sare si piper, se adauga verdeata tocata si leusteanul si se poate închide focul.
Pui cu rosii si orez | Retete de diversificare

O reteta recomandata de blogul www.retete-vechi-si-noi.info/
Cum facem față provocărilor în noul sistem educațional? Sfaturile unui psiholog pentru elevi, părinți și profesori
Buton de panică conectat la 112 pentru victimele violenței domestice
Zile libere plătite pentru părinți în situația suspendării sau limitării activității didactice
Studiu: Sub 80% dintre persoanele infectate cu SARS-CoV-2 prezintă anticorpi detectabili