IN ACEST ARTICOL:
O salata usoara de conopida cu maioneza de post. Incearc-o si tu!

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru salata postitoare de conopida cu maioneza:

  • 1 conopida desfacuta in bucatele de pe cotor
  • 2 - 3 catei de usturoi

Mod de preparare salata de conopida:

Am taiat buchetelele de conopida de pe cotorul mare si le-am pus la fiert in apa cu sare. Am maruntit in mojar usturoiul pana cand l-am transformat in pasta.
Pana se fierbe conopida, ne ocupam de maioneza de post pentru care ne trebuie:

  • 1/2 cana faina de ovaz
  • 1 cana apa
  • 3 -4 pufuleti
  • 3 - 4 linguri ulei
  • suc de lamaie

Mod de preparare maioneza de post:

Intr-o craticioara, am amestecat faina cu apa pana se omogenizeaza, dupa care am pus compozitia pe foc, amestecand continuu cu o lingura de lemn, ca pentru mamaliga. De altfel si obtinem o compozitie de consistenta unei mamaligi mai vartoase. Lasam sa se raceasca, dupa care o punem in blender si mixam,, adaugand putin cate putin ulei - metoda e exact aceeasi ca atunci cand facem maioneza din oua. Inmuiem pufuletii in apa iar dupa cateva minute ii adaugam in blender, mixam sa se omogenizeze. Cand am terminat de adaugat tot uleiul, potrivim la gust cu sare, piper.

Potriveala finala:

Conopida e fiarta si scursa de apa, maioneza de post e gata.......Intr-un blidisel, zdrobim neglijent conopida si adaugam maioneza, amestecam cu o lingura de lemn ca sa se omogenizeze cele doua ingrediente de baza, ideea este nici sa nu zdrobim prea tare conopida si nici sa nu punem prea multa maioneza -aceasta din urma trebuie doar sa lege conopida nu sa iasa in evidenta la gust. Adaugam pasta de usturoi (tot dupa gust) si sucul de lamaie, amestecam toate laolalta sa se intrepatrunda ........
Si gata!
Pe paine prajita (sau neprajita). O bunatate!

O reteta propusa de blogul casutalaurei.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri