Un desert excelenta pentru weekend: placinta cu mere si nuci.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru placinta cu mere si nuci:

  • 12 foi de placinta
  • 6 mere mari golden
  • 3 linguri zahar
  • zeama de la o lamaie
  • 3 lingurite amidon
  • 5 linguri nuca macinata mare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • zeama de la o portocala
  • 3-4 linguri margarina (unt daca nu postiti) pentru uns foile
  • 1 lingura margarina pt uns tava

Mod de preparare placinta invartita cu mere si nuci:

Merele spalate le curatam de coaja si la taiem bucatele mici intr-un vas. Adaugam peste mere zeama de lamaie si zaharul, amestecam si punem pe foc lasand sa fiarba aprox 10 minute. Adaugam amidonul dizolvat in putina apa si amestecam pana se ingroasa.
Nuca o amestecam cu zaharul vanilat si cu zeama de portocale si o adaugam peste umplutura de mere cand aceasta s-a racit putin.

O sa facem 3 rulouri, fiecare din cate 4 foi de placinta.
Punem pe masa prima foaie de placinta, o ungem cu margarina topita si un pic racita. Punem una peste alta foaia a doua, a treia si a patra ungandu-le pe fiecare. Punem o treime din umplutura pe primul set de foi si rulam. Asezam ruloul in tava unsa in prealabil cu unt sau margarina.
Apoi procedam la fel cu celelalte doua seturi de foi.
Asezam si celalalte doua rulouri in tava in continuarea celeilalte si rotind sa intre frumos in tava rotunda.
Ungem deasupra cu putina margarina (unt) topita si dam la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 35 de minute sau pana se rumeneste frumos deasupra.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. 5 Măști pentru un păr mai sănătos, mai bogat și mai strălucitor

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin scoatem din tava (ca sa fie mai usor de scos punem o farfurie peste tava si o rasturnam apoi pe o alta farfurie o rasturnam din nou ca sa ramana cu partea rumenita sus) si pudram cu zahar pudra.
Daca o servim imediat placinta este crocanta deasupra si un pic mai moale dedesubt. Iar daca o servim mai tarziu dupa ce sta cateva ore sau a doua zi, foile se vor inmuia. Deci dupa preferite, crocanta sau nu aveti o placinta delicioasa cu arome atat de bune de mere, citrice si nuci.
Sa aveti pofta dragii mei!

Aceasta reteta a fost recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri