9 Martie 2014 publicat în Retete culinare 12 share-uri

9 martie, ziua in care sarbatorim cei 40 de mucenici, iar gospodinele romance pregatesc mucenici. Astazi va prezentam o reteta de mucenici cu nuca. Incercati-i si voi!

Timp de preparare: 4 - ore

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru mucenici cu nuca:

  • 1 kg faina
  • 1/2 lamaie
  • 1 portocala
  • 50 gr drojdie
  • 1lg bicarbonat
  • 200 gr zahar
  • sare, vanilie
  • 70 gr margarina
  • 70 ml ulei
  • nuca
  • miere
  • esenta de rom
  • zahar ptr. sirop
  • esenta de vanilie
  • nuca cocos
  • 500 ml apa
  • 50 gr margarina

Mod de preparare mucenici cu nuca:

Puneti faina cernuta de doua ori intr-un. Adaugati drojdia sfaramata, sare si bicarbonatul stins cu zeama de la lamaie si zeama de la portocala. Apa se pune la incalzit se pune zaharul si razatura de la lamaie, portocala si vanilia. Uleiul, de asemenea se pune la incalzit cu margarina taiata cuburi si se lasa pane se topeste margarina. In vasul cu faina se pune apa calduta cu zaharul si celelalte.
Se amesteca. Turnati apoi in fir uleiul cald cu margarina topita, in fir, si framantati bine, intr-o incapere calda, cam 20 min. Acoperiti cu un servet de bumbac si lasati la crescut.
Intre timp, macinati nuca si amestecati-o cu zahar si vanilie.
Dupa ce a crescut aluatul de 3 ori fata de initial se imparte in doua jumatati. Voi face prin doua metode, sfintii, care cred ca o sa va placa!

Prima metoda(colaci polonezi)
-se imparte I jumatate, la randul ei in doua.
-se intind 2 foi, mai mult lungi decat late.
-fiecare foaie se unge cu 25 gr de margarina, apoi se impatureste in forma de plic, apoi se da la rece 10 min.
-dupa aceea se repeta iar operatiunea de mai sus, numai ca foaia se impatureste in 4.
-dupa inca 10 min , foaia se intinde , in grosime de 1 cm, se taie fasii lungi de 30 cm ,late de 2 cm,care la randul lor se taie in doua pe lungime, se rasuceste usor, apoi se impleteste sub forma de opt.
-se aseaza in tava si se dau la copt.
-apoi se lasa la racit,
-se face in sirop din zahar, vanilie, rom, apa, razatura, miere si se baga fiecare colocel in siropul fierbinte, apoi se aseaza pe platou si se presara cu nuca si cocos.

A doua metoda:
-se imparte aluatul ramas in mingiute mici
-din fiecare mingiuta ,se face un sul, care se intinde pe lungime se presara nuca cu zahar si apoi se ruleaza, formand un opt


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri