9 Martie 2014 publicat în Retete culinare 25 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Pentru ca am intrat in Postul Pastelui va propun o reteta rapida, sanatoasa si gustoasa cu naut,rosii uscate si usturoi. Rosiile uscate au o aroma puternic accentuata ce nu o gasim in niciun alt mod de a le pastra. Gustul lor este acrisor-dulce, obtinut in timpul uscarii, fara a avea nuante de fiert.B ucatelele de rosii uscate isi pastreaza forma si consistenta in orice fel de mancare pregatita.

Timp de preparare: 15 - min

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tocanita de naut:

  • 500 g naut fiert si scurs
  • 70-100 ml de zeama ramasa de unde a fiert nautul
  • 5-6 rosii uscate
  • 4-5 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • sare si piper
  • boia de ardei afumata (optional)

Mod de preparare pasta de naut:

In vasul de la robotla cutitadaugam boabele de nautrosiile uscatecateii de usturoi. Mixam pana devine o pasta. Acum, adaugam putina apa de la naut pentru emulsionare. Mixam si dam pe turatie mica. Turnam in fir subtire ulei de masline sau chiar ulei aromat din borcanul cu rosii, pana obtinem o consistenta fina si umeda. Asezonam dupa gust.
Daca nu aveti robot de bucatarie va veti descurcade minune si cu un blender.
Am servit pasta de naut aromata cu paine neagra prajita.



Va doresc pofta buna si post usor!

Va astept pe blogul meu pentru retete de post usoare calatorii-culinare-adina.blogspot.ro/


O reteta propusa de: Adriana Dumitru (Adriana_Dumitru_1)

Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri