6 Martie 2014 publicat în Retete culinare 11 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Iata un pranz tare gustos si aratos. Il puteti pregati pentru voi sau pentru musafiri, sigur toata lumea o sa fie incantata. Alaturi de pulpa aceasta am pus si legume care facute la cuptor au un gust minunat.

Dificultate: medie

Ingrediente necesare pentru pulpa de curcan cu legume la cuptor:

  • 1 pulpa superioara de curcan (aprox 1200 gr)
  • 12 cartofi
  • 3 morcovi
  • 1 bucata mica radacina de telina
  • 2 cepe mici rosii
  • 1 mar

Pentru marinat:

  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita ghimbir macinat
  • 1/2 lingurita chili
  • 1 lingurita boabe de coriandru
  • 1 lingurita boabe de piper negru
  • 1 lingurita rasa sare de mare
  • 1/4 lingurita piper macinat
  • 1 lingurita oregano uscat
  • 1/2 cana vin alb
  • 1/2 cana apa
  • 1 ceapa alba
  • 1 capatana usuroi

Mod de preparare pulpa de curcan cu legume la cuptor:

Intr-un bol punem mai intai uleiul de masline. Ceapa o curatam si o tocam marunt iar usturoiul curatat il dam prin aparatul de pisat. Adaugam treptat toate condimentele insirate mai sus, turnam vinul si apa si amestecam. Punem carnea in marinata. o intoarcem de pe o parte pe alta, apoi acoperim vasul si dam la frigider timp de 3 ore. Scoatem carnea din frigider si o asezam intr-o tava. Turnam marinata in tava peste carne.
Cartofii, morcovii, ceapa si telina le curatam si le spalam bine. Cartofii ii taiem in doua, morcovii rondele de 3-4 cm, telina felii iar ceapa in doua. Asezam legumele in tava pe langa pulpa. Saram si piperam legumele si mai stropim cu putin vin. Marul taiat il taiem in doua si il asezam in tava.
Acoperim tava cu folie de Al. si dam tava la cuptorul preincalzit la 190-200 de grade timp de aprox 50 de minute. Dupa ce s-a scurs acest timp indepartam folia, stropim carnea cu sosul din tava si dam din nou la cuptor timp de aprox 30 de minute, pana se rumeneste carnea deasupra.
Verificam cu o furculita daca carnea este patrunsa si daca da oprim focul si scoatem tava din cuptor.
Scoatem carnea si legumele pe un platou, feliem carnea si servim cald.
Pofta mare sa aveti daca alegeti sa gatiti aceasta mancare!

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri