6 Martie 2014 publicat în Retete culinare 1 share-uri

Din cand in cand, atunci cand ai pofta de o mancare speciala si timp sa experimentezi, inspira-te din bucataria frantuzeasca. Vei observa o multitudine de retea cu branza si vin si extrem de aromate. Astazi iti propunem o retete de supa de ceapa cu branza Gruyère. Oh la, la, delicieux!

Dificultate: redusa

Ingrediente si mod de preparare supa frantuzeasca de ceapa:

M-am apucat de curatat 8 cepe galbene. Le-am indepartat primele doua foi fiecareia, le-am taiat in jumatati si apoi felii cat mai subtiri, pe lung. Cat timp am facut asta, am folosit trucul cu apa-n gura. Ochii mi s-au inundat mai putin. O fi si placebo la mijloc…

Intr-o oala, am incins 3 linguri de ulei si 50 de grame de unt la foc mediu. Am pus ceapa taiata solzisori, sare, si am amestecat bine. Se pune capacul si se lasa cam 15 minute. Apoi se indeparteaza capacul si se lasa pe foc cam 45 de minute, amestecand frecvent. Eu am lasat-o doar 30. In timp ce ceapa se caleste, se adauga 2 catei de usturoi tocati. La capatul celor trei sferturi de ora, se adauga 2 foi de dafin, 250 ml de vin alb sec si 2 litri de supa de legume.

Se lasa la fiert alte 45 de minute. Feliile de paine se pun la rumenit in cuptor. Se adauga in bolul cu supa, iar deasupra lor se asaza felii generoase de Gruyère. Se da bolul la cuptor pana cand branza incepe sa se inmoaie. A fost excelent! Si n-a fost singurul lucru delicios pe care l-am facut in ziua aia. Putintica rabdare sa fie.

Tarot Online: Previziuni și etalări zilnice. Împreună în arte și simțiri Iubirea de sine. Cum poți să te regăsești în câțiva pași simpli Te rog, lume, nu călca în picioare visele copiilor!

Aceasta reteta a fost testata si recomandata de blogul mansardacubunatati.blogspot.ro/


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri