Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de orez cu usturoi:
- 250 gr carne slaba de vitel taiata cubulete mici (puteti pune si carne de pui, e la fel de buna )
- 3 morcovi potriviti
- 1/2 gulie
- 1/2 telina mica
- 1 ceapa alba
- 1/2 ardei
- 4 linguri orez
- o capatana de usturoi
- 1 lingura faina
- 150 ml lapte (sau smantana slaba)
- optional un varf de lingurita sare de lamaie (daca va place mai acrisoara)
- patrunjel verde
Mod de preparare ciorba de orez cu usturoi:
Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.
In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.
Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici. Cand fierbe apa punem toate legumele in apa clocotita. Adaugam si carnea si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam orezul spalat si potrivim de sare si piper. Tot acum adaugam si usturoiul curatat si pisat marunt.
In momentul in care orezul este fiert, intr-un bol amestecam faina cu laptele/smantana si adaugam cateva linguri din ciorba calda, apoi turnam in ciorba si amestecam. Lasam sa mai dea o data in clocot.
Adaugam patrunjelul verde tocat si oprim focul.
Servim cald cu ardei iute!
Tipsuri
1.in loc de orez puteti pune cartofi
2. ciorba poate fi facuta si cu tarhon
3. puteti pune si sucul de la ardei iute murat pentru a acri ciorba
Pampers continuă să fie alături de micii luptători prin donația de scutece Pampers special concepute pentru prematuri
Conducerea sub influența alcoolului și drogurilor: răspunderea penală și riscurile majore pentru șoferi și comunitate
Cum va fi lumea ta peste 10 ani? Un studiu despre sustenabilitate și viitor, prin ochii liceenilor români
Fără Bullying la peste 260 de grădinițe din București și din țară