Dificultate: redusa
Ingrediente necesare pentru ciorba de orez cu usturoi:
- 250 gr carne slaba de vitel taiata cubulete mici (puteti pune si carne de pui, e la fel de buna )
- 3 morcovi potriviti
- 1/2 gulie
- 1/2 telina mica
- 1 ceapa alba
- 1/2 ardei
- 4 linguri orez
- o capatana de usturoi
- 1 lingura faina
- 150 ml lapte (sau smantana slaba)
- optional un varf de lingurita sare de lamaie (daca va place mai acrisoara)
- patrunjel verde
Mod de preparare ciorba de orez cu usturoi:
Carnea taiata cubulete o fierbem mai intai separat intr-o oala mai mica aprox 10 minute.
In alt vas (de aprox 3 l) punem apa la fiert.
Mix de musli pentru mama

Curatam si spalam legumele. Ceapa si ardeiul le tocam marunt, morcovii ii taiem rondele iar gulia si telina le taiem cubulete mici. Cand fierbe apa punem toate legumele in apa clocotita. Adaugam si carnea si lasam sa fiarba la foc mic.
Cand legumele si carnea sunt aproape fierte adaugam orezul spalat si potrivim de sare si piper. Tot acum adaugam si usturoiul curatat si pisat marunt.
In momentul in care orezul este fiert, intr-un bol amestecam faina cu laptele/smantana si adaugam cateva linguri din ciorba calda, apoi turnam in ciorba si amestecam. Lasam sa mai dea o data in clocot.
Adaugam patrunjelul verde tocat si oprim focul.
Servim cald cu ardei iute!
Îl vei adora: 5 Moduri în care poți consuma TURMERICUL

Tipsuri
1.in loc de orez puteti pune cartofi
2. ciorba poate fi facuta si cu tarhon
3. puteti pune si sucul de la ardei iute murat pentru a acri ciorba
Copiii vorbesc despre viitorul și drepturile pe care și le doresc
Grupuri de suport și pentru aparținătorii pacienților cu cancer
Scrisoare deschisă a Directorului executiv UNICEF: Cinci lecții pe care le putem învăța din pandemie
Povestea ta, de ziua noastră