5 Martie 2014 publicat în Retete culinare 3 share-uri

IN ACEST ARTICOL:
Daca va place ceapa o sa va placa si placinta/ tarta aceasta. Va garantez ca e delicioasa si pefecta pentru un pranz sau cina.

Dificultate: redusa

Ingrediente necesare pentru tarta cu ceapa:

Aluat:

  • 250 g faina
  • (eu am pus si un pic de faina neagra in combinatie cu cea alba, aprox 70 gr)
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 170 ml apa calduta
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingura ulei de masline

Umplutura:

  • 500 g ceapa ( aprox 7 cepe potrivite ca marime)
  • 50 g unt
  • 1 lingura faina
  • 2 oua
  • 100 ml smantana pentru frisca (neindulcita)
  • sare si piper
  • 100 g carnati afumati
  • chimen

Mod de preparare tarta cu ceapa:

Intr-o cana amestecam drojdia cu zaharul si o lingurita de faina, adaugam 100 ml apa calduta si lasam la dospit aprox 10 minute.

Punem intr-un vas faina si amestecam cu sarea, iar in mijloc facem o gaura in care turnam drojdia dospita. Framantam cu mana si adaugam restul de apa calduta si spre final adaugam uleiul. Terminam de framantat cand aluatul nu se mai lipeste de degete.
Presaram deasupra putina faina, acoperim cu un prosop si punem la loc cald ferit de curenti de aer aprox 1 ora.

In acest timp ne ocupam de umplutura. Curatam si spalam ceapa si o tocam marunt. Calim ceapa intr-o tigaie in care am topit untul, pana devine sticloasa. Oprim focul si adaugam lingura de faina si amestecam. Lasam deoparte la racit.
Dupa ce s-a racit adaugam smantana pentru frisca si ouale batute. Condimenta cu sare si piper si amestecam.

Tapetam masa de lucru cu faina si intindem aluatul sub forma rotunda. Cercul trebuie sa fie putin mai are decat tava. Asezam aluatul in tava unsa cu unt turnam umplutura si nivelam. Carnatul il taiem bucatele si il punem peste umplutura apoi presaram chimen si tragem marginile de aluat peste umplutura.
Dam tava la cuptorul preincazlit la 175-180 de grade, timp de 30-40 de minute, pana cand marginile se rumenesc frumos.

Scoatem din cuptor, feliem si servim. E la fel de buna si calda si rece.

O reteta recomandata de blogul timeaioo.blogspot.ro


Garbo - Arta de a trăi frumos!

Abonează-te pe


Vizionare placuta

ABONARE NEWSLETTER

Bucură-te de cele mai frumoase articole Garbo și pe email!

Setari Cookie-uri